Ziua Logo
  Nr. 4050 de miercuri, 3 octombrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
"Pauza" pentru debut
-- Dabija si Damian intra in lumea Teatrului Radiofonic
Luni (8 octombrie), Teatrul National Radiofonic organizeaza, incepand cu ora 11.00, la barul Ramada-Majestic, o auditie cu public a spectacolului-eveniment "Pauza Regelui", la realizarea caruia au colaborat...   (185 afisari)
Lumea in noua teme fotografice
-- Dedicat celor aproximativ 250 de ziaristi ucisi la datorie in primii sapte ani ai mileniului III (dintre care noua de la Reuters), insolitul albumul fotografic "Lumea, astazi" (autor Reuters, editor RAO), cu instantanee uneori terifiante, insotit de comentarii despre lumea de azi, este o contributie de marca si, totodata, o profesiune de credinta a unor pasionati ai presei.
Scrisa de ziaristi de la Reuters si ilustrata cu 534 de fotografii realizate de 227 de reporteri de 70 de nationalitati, "Lumea, astazi" este povestea in imagini a secolului nostru - momente care au schimbat...   (162 afisari)
Laborator de scriitura jurnalistica la Scoala Lauder
"Profesiunea de gazetar se invata ca orice meserie", ne spune Tova Ben Nun-Cherbis, presedinta Fundatiei "Ron Lauder-Romania", initiatoarea unui liceu de exceptie care poarta numele miliardarului filantrop american. "Cativa dintre elevii nostri si-au manifestat dorinta sa-i ajutam sa devina gazetari....   (176 afisari)
Incepe stagiunea la Opera clujeana
In aceasta seara, de la orele 19.00, opereta americana "Candide" de Leonard Bernstein va deschide stagiunea lirica la Opera Nationala Romana din Cluj-Napoca (ONRC). Datorita succesului din stagiunea trecuta, spectacolul va face parte si din repertoriul actualului sezon, cu o periodicitate lunara. Conducerea muzicala va fi asigurata de Horvath Jozsef, regia artistica ii apartine lui Vincent Liotta (SUA), iar scenografia Carmencitei Brojboiu.
Inaintea deschiderii...   (42 afisari)
"Odessa in flacari" la Venetia
-- Coproductia romano-italiana "Odessa in flacari" (1942) a fost descoperita, intamplator, in 2004 in arhivele studiourilor Cinecitta din Roma, pana atunci fiind pastrate doar cronici, consemnari, fotografii si afise din epoca.
Dupa '44, filmul a fost interzis, fiind trecut la fondul filmelor total cenzurate, oprite atat de la difuzare, cat si de la vizionarea in cadru restrans, dupa care a disparut din evidentele arhivelor. Considerata o capodopera a genului, filmul,...   (144 afisari)      2 comentarii
"Marafeturi de Bucuresti"
-- La Editura Compania a aparut de curand lucrarea "Satire, dictionar politic si alte marafeturi de Bucuresti" de N.T. Orasanu.
"Mi-am propus in urma cu cativa ani restaurarea publica, fie si partiala, a acestui Don Quijote regatean care a fost N.T. Orasanu.", marturiseste Petru Romosan in prefata editiei. "Prin antologia de fata, N.T. Orasanu este abia la inceputul recuperarii lui. Cu siguranta, iubitorii de literatura si istorie nu vor ramane indiferenti la valoarea acestui...   (56 afisari)
Anotimpurile lui Savel Stiopul
S-a stins din viata dupa ce a implinit 80 de ani. Cumva noua varsta a senectutii. Asa ni se pare noua, o impresie, desigur. Savel Stiopul, regizor de film. Regizor roman. Asta a fost viata lui. Sa se invarta, suceasca, roteasca in jurul aparatului de filmat. A scris si scenarii, si despre filmele altora, a jucat in cateva filme, documentare sau artistice, i-a invatat si pe altii sa faca ce vor si ce pot cu pelicula de celuloid, s-a dedicat cu trup si suflet cativa...   (175 afisari)
Stiri pe scurt
Finalisti Prometheus
Andrei Plesu (presedinte), Livius Ciocarlie (literatura), Dumitru Avakian (muzica), Aurelia Mocanu (arte vizuale) si Alexandru Dabija (artele spectacolului) i-au desemnat pe finalistii celei de a sasea editii a Marilor Premii Prometheus (acordate de Fundatia Anonimul unor artisti romani, pentru intreaga cariera si pentru debut, au o valoare neta de 100.000 RON, respectiv 10.000 RON) pentru Opera Omnia si Opera Prima. Finalistii pentru Opera Omnia sunt: Mircea...   (79 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Basescu l-a pus la zid pe Liiceanu (3613 afisari)
 Tiganii Europei (3236 afisari)
 Marea Tiganiada (2672 afisari)
 Marea epurare penala (1926 afisari)
 Videanu, prim-ministru (1897 afisari)
 Motiunea a cazut (736 afisari)
 Regina urma sa abdice, iar Lady Di trebuia eliminata (517 afisari)
 Parlamentarii decid astazi soarta Cabinetului Tariceanu (450 afisari)
 Kremlinul reabiliteaza stalinismul (269 afisari)
 Popularii europeni nu vor restrictii pentru imigrantii romani (239 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01410 sec.