Ziua Logo
  Nr. 4049 de marti, 2 octombrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
"Alice in tara tovarasilor" umfla potul
-- Concursul CNC pentru finantare proiecte de film s-a derulat dupa noi reguli * Directorul Eugen Serbanescu "se jura" ca institutia pe care o conduce nu a influentat in nici un fel jurizarea
Din cele circa 207 proiecte inscrise la sesiunea, lansata pe 20 iulie, a concursului Centrului National al Cinematografiei (CNC), Nae Caranfil (foto) a obtinut cea mai mare finantare - 1,92 milioane lei...   (488 afisari)
A murit David Ohanesian
-- Baritonul David Ohanesian (80 de ani) a murit in cursul zilei de duminica.
Nascut pe 6 ianuarie 1927, artistul David Ohanesian, interpretul magistral al rolului Oedip din celebra opera enesciana, a fost o personalitate marcanta a scenei lirice romanesti si europene si a facut...   (664 afisari)      3 comentarii
Se poate trai din arta?
"Munca artistilor constituie o parte considerabila din forta de munca a Europei. (...) In pofida pietelor infloritoare ale industriei creatoare/culturii, activitatile lor se desfasoara in general in imprejurari mult mai precare decat pentru alte profesii. Angajarile atipice (bazate pe proiecte) si intamplatoare,...   (236 afisari)
Maraton poetic unic
Andrei Bodiu, pe 5 octombrie, la Sibiu, incepe un "Maraton poetic" unic in Romania, al carui initiator si organizator esti.
"Maratonul European de Poezie" este prima experienta a unei lecturi publice de peste 15 ore in Romania. Din cate stiu, o astfel de lectura, care sa puna in directa relatie poezii si publicul poeziei, este unica. Ca sa raspund, acest "maraton" aduce o arta inalta si vie in fata publicului sibian si nu numai, in masura in care in Sibiu, in Aula Magna a Facultatii...   (101 afisari)
Ce citeau romanii acum 68 de ani?
-- "Fiul meu, domnul ministru!"
Am vazut ieri un film la cinema Carlton. O comedie de moravuri, inspirata din mediul politic, in genul piesei "Fiul meu, domnul ministru...". Cu observatii spirituale, cu amuzante comparatii, cu paradoxale paralelisme. Dar mai ales paradoxal si inedit este punctul de plecare al actiunei inchipuind situatia originala a unui ins, in acelas timp valet al primului - ministru conservator si deputat opozitionist de stanga. Cum acest valet...   (55 afisari)
Stiri pe scurt
Ultimul Paler
"O intrebare pe care si-o punea mereu Octavian Paler, inca din tinerete, era legata de faptul ca lumea moderna nu mai poate crea mituri. Singurele mituri oarecum <<moderne>> care pot fi puse alaturi de miturile anticilor au toate aceeasi caracteristica: sunt produse de o capodopera literara. E vorba de Don Juan, de Don Quijote, de Faust si de Hamlet. Octavian Paler imagineaza niste <<conferinte nerostite>> pornind de la aceste mituri si vorbeste despre dragoste, batranete...   (99 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Cartea pierduta a lui Nostradamus (7325 afisari)
 Scene fierbinti cu Eva Longoria pe Internet (3391 afisari)
 Sub "Pax americana" se pregateste o tragedie (3086 afisari)
 Intoxicarea (2541 afisari)
 Scenariul Putin-Basescu (2463 afisari)
 Viziunea lui Basescu post-motiunea PSD (315 afisari)
 Pimen si Calinic ar putea primi verdicte de politie politica (277 afisari)
 Viktor Ianukovici, aproape castigator in alegerile din Ucraina (202 afisari)
 Emil Boc: PD va vota pentru motiunea de cenzura (184 afisari)
 30.000 de euro ca sa bata pe Arsenal (181 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02047 sec.