Ziua Logo
  Nr. 4047 de sambata, 29 septembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Analize si comentarii
»  
Animalul politic Traian Basescu a mirosit pericolul de Roxana IORDACHE
-- Pentru prima data, presedintele Basescu joaca totul pe o carte. Pentru amagitii care inca il cred salvatorul pe calul alb de dreapta. La fel de naturala ca si o blonda stridenta. Ea fiind in realitate, cu o vorba proasta a presedintelui, "tiganca imputita". Fiindca veni vorba, fata de Traian Basescu si nu numai, de exemplu, Ilie Dumitrescu e un domn curat, un tip care a tinut sa devina rasat.
Pacat numai ca la emisiunea din seara de joi, 27 septembrie, de la TVR, realizatorul Mihai Radulescu, un profesionist radical diferit de obedienta oficiantilor pe altarul prezidential, ca predecesoarea...   (4607 afisari)      34 comentarii
Din nou despre cetatenia romana a basarabenilor de George DAMIAN
-- Romanii din stanga Prutului sunt cetateni romani. Doar ca aceasta calitate a lor nu este confirmata de autoritatile de la Bucuresti. Romanii din stanga Prutului si-au pierdut cetatenia romana in urma unui act de agresiune armata: Armata Rosie a Uniunii Sovietice a invadat teritoriul dintre Prut si Nistru si i-a transformat pe locuitorii acestei regiuni in cetateni ai Uniunii Sovietice.
Aceasta invazie s-a petrecut in urma protocolului secret la acordul Hitler-Stalin - cunoscut sub denumirea eufemistica Pactul Ribbentrop-Molotov, dupa numele ministrilor de Externe care i-au servit pe...   (1293 afisari)      22 comentarii
Jurnal public
"Penser l'Europe" de Eugen SIMION
-- La data cand apare acest articol (sambata 29) se desfasoara la Sinaia un colocviu international cu o tema speciala: "Penser l' Europe" (a gandi Europa sau a medita la destinul Europei), ajuns la a VI-a editie. El este organizat de Fundatia Nationala pentru Stiinta si Arta in colaborare, anul acesta, cu Academia Franceza, Academia Regala de Limba si Literatura Franceza din Belgia, Institutul Francez de Relatii Internationale din Franta si, bineinteles, Academia Romana.
Ideea pe care am avut-o, cu sase ani in urma, cand l-am initiat in calitatea pe care o aveam atunci la Academia Romana, a fost aceea de a reuni oameni de cultura si de stiinta (sa acceptam aceasta tautologie...   (423 afisari)      7 comentarii
Fugind de Musharraf de Pramit Pal Chaudhuri
-- Presedintele de neclintit al Pakistanului, Pervez Musharraf, a spus odata: "Eu nu sunt deloc politician. Nu cred ca sunt facut pentru politica".
La opt ani dupa ce a preluat puterea si si-a exilat principalii adversari civili, generalul se chinuie din rasputeri sa isi mentina functia.
Desi a preluat puterea in urma unei lovituri de stat lipsite...   (528 afisari)
     1 comentariu
Declaratia zilei de Mircea GEOANA
Presedintele Romaniei ne-a spus ca prefera inlocuirea jumatatii stricate a Aliantei -
PNL-ul care conduce astazi Guvernul - cu jumatatea putreda a Aliantei, care este
PD-ul, neintelegand nici realitatea din Parlament, unde cei patru milioane de romani, care au votat PSD, in 2004, si cei 30% de parlamentari...   (527 afisari)
     1 comentariu
Pogorarea in colonie de Ioan GROSAN
"Ca'e-i t'eaba?" - acesta era salutul, mimand o extrema stare de mahmureala, cu care ne intampinam de fiecare data cand ne intalneam, Emil Hurezeanu si cu mine, pe vremea prieteniei noastre studentesti de la Cluj. Un fel de "How do you do?" ardelenesc, insinuand insa ceva in plus, ca ar exista, pe undeva,...   (910 afisari)      4 comentarii
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Animalul politic Traian Basescu a mirosit pericolul (4607 afisari)
 Isteric show (3672 afisari)
 Faptele penale ale "eliberatorilor" sovietici (3221 afisari)
 Bucurestiul Zarazei (2795 afisari)
 Comitetul Democratic Evreiesc - o facatura comunista (2438 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01435 sec.