Ziua Logo
  Nr. 4045 de joi, 27 septembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
Iubire cu Securitatea complice
-- "Logodnicii din America", cel mai nou film al lui Margineanu, intra de maine pe ecrane * Maria Ploae face primul rol de ticaloasa
Cel mai recent film al regizorului Nicolae Margineanu, "Logodnicii din America", va fi lansat in cinematografele din Romania, maine, proiectia de gala urmand sa aiba loc la Cinema Scala. Avand la baza...   (549 afisari)
Elitele intelectuale "gandesc Europa" de maine
-- Cateva dintre cele mai stralucite minti ale momentului sosesc, azi, la Sinaia, pentru a dezbate, vreme de trei zile, problema identitatii culturale europene in contextul globalizarii. Aceasta este tema de anul acesta a simpozionului intitulat "Gandind Europa", ajuns deja la cea de-a sasea editie.
Evenimentul beneficiaza de organizatori prestigiosi: Fundatia Nationala pentru Stiinta si Arta (FNSA), Academia Romana, Academia Franceza, Institutul Francez de Relatii Internationale (IFRI) si Academia...   (464 afisari)      2 comentarii
Capitala Poesis
In 1990, poetul George Vulturescu lansa la Satu Mare fenomenul "Poesis" ce contorizeaza pana in prezent aparitia a 200 de numere ale revistei si 17 editii de Zile culturale Poesis. Pentru trei zile, intre 20-23 septembrie 2007, Capitala Poeziei s-a indepartat de marea provincie a Bucurestiului catre...   (156 afisari)
Sarbatoare cu masca in familie
-- "Daca ai copii, daca ai parinti, daca ai bunici, daca ai nepoti, daca sunteti fericiti ca sunteti o familie, veti fi cu totii la Festivalul Masca. Noi va asteptam. Suntem la urma urmelor, o mare familie!", le-a transmis Mihai Malaimare, directorul Teatrului Masca, locuitorilor din cartierul Militari.
Cea de a treia editie a Festivalului Masca incepe maine si se va desfasura pana duminica in cartierul bucurestean Militari. Plecand de la conceptul de "banlieu cultural"...   (47 afisari)
media culpa
Inainte ca racul in jurnalism
Pentru Umberto Eco asocierea dintre cultura si jurnalism este un oximoron, iar ideea de cultura jurnalistica il face sa surada. Ironia pe care i-o stimuleaza gazetarii italieni se regaseste deplin in articolul "Revista presei in anul 2010", publicat initial in L'Espresso, iar apoi in volum tradus in...   (168 afisari)      1 comentariu
Stiri pe scurt
"Tatal nostru" ramane la Radio
Coalitia pentru Respectarea Sentimentului Religios, un organism al societatii civile care apara drepturile majoritatii credincioase a Romaniei, a transmis ieri o scrisoare de multumire presedintelui-director general al Societatii Romane de Radiodifuziune, Maria Toghina, pentru decizia sa de a mentine in programul Radioului public national rugaciunea "Tatal Nostru". Hotararea SRR vine ca raspuns la cererea asociatiei "Solidaritatea pentru Libertatea...   (90 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 La risc total (3823 afisari)
 Pornografie infantila in colectia lui Elton John (2711 afisari)
 Lege pentru fals (2544 afisari)
 Ciuvica a schimbat documentele (2064 afisari)
 Episcopi, preoti, CNSAS... (1871 afisari)
 Un roman a fost ucis si alti doi raniti intr-o confruntare in centrul Romei (577 afisari)
 Oficial UE: Afirmatiile lui Basescu privind cetatenia romana pentru moldoveni "nu sunt intelepte" (295 afisari)
 Motiunea de cenzura a fost prezentata in Parlament (235 afisari)
 Directorul CIA s-a intalnit cu Traian Basescu (217 afisari)
 Protestatarii, alungati cu focuri de arma (115 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01292 sec.