Ziua Logo
  Nr. 4045 de joi, 27 septembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
»  
Senatul Universitatii de Medicina si Farmacie Gr. T. Popa din Iasi a refuzat punerea in aplicare a unor hotarari judecatoresti definitive si irevocabile, investite cu titlu executoriu
In dispretul legii
-- Membrii Senatului Universitatii de Medicina si Farmacie Gr. T. Popa din Iasi, in majoritate covarsitoare profesori universitari care au depasit varsta limita de pensionare, au intrecut orice limita in ceea ce priveste incalcarea cu buna stiinta a legii. Astfel, la sfarsitul saptamanii trecute, Senatul UMF Iasi a refuzat, prin vot, aplicarea unei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile de repunere in functia de rector a prof. dr. Vasile Burlui. Acesta fusese suspendat din fotoliul de rector in urma cu doi ani, ca urmare a deciziei de pensionare a cadrelor didactice care depasisera varsta limita de pensionare.
La vremea respectiva, pensionarii care sunt si acum membri ai Senatului UMF Iasi, au decis revocarea din functie a rectorului Burlui, incalcand orice prevederi legale, asa cum a decis recent si instanta...   (525 afisari)      1 comentariu
Transparency: Romania - cea mai corupta tara din UE
-- Romania ramane cea mai corupta tara din Uniunea Europeana, potrivit Transparency International, chiar daca, in ultimul an aderarea la UE si implicit evitarea clauzelor de salvgardare au facut ca nivelul coruptiei sa fie perceput ca scazand intr-o masura importanta.
Tara noastra se situeaza pe locul 69 din 180 de tari in care s-au efectuat sondaje, dar incheie plutonul tarilor din Uniunea Europeana, arata TI Romania. Curios este insa ca raportul organizatiei plaseaza...   (809 afisari)      3 comentarii
Iorgulescu promite recuperarea altor bratari dacice
-- Ministrul Culturii si Cultelor a declarat ca autoritatile romane "sunt pe cale" sa recupereze alte bratari dacice, neoferind insa alte detalii. Declaratia a fost facuta, ieri, la lansarea unui proiect PHARE privind protejarea patrimoniului cultural mobil al Romaniei.
"Suntem pe cale sa mai recuperam niste bratari dacice", a declarat ministrul Culturii si Cultelor, Adrian Iorgulescu, cu ocazia lansarii proiectului Phare Twinning "Consolidare institutionala, redactare...   (227 afisari)
Stiri pe scurt
Recuperati dupa o zi
Echipele de descarcerare au reusit sa scoata, dintre fiarele contorsionate, trupurile celor trei pasageri care au murit in accidentul aviatic produs, marti, in zona comunei valcene Vaideeni, in Muntii Capatanii. Corpurile victimelor - doi cetateni austrieci si un roman - vor fi transportate la morga din Horezu, dupa care vor fi duse la Ramnicu-Valcea, pentru autopsie. Una dintre cele trei persoane aflate la bordului avionului a fost identificata in persoana...   (188 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 La risc total (3823 afisari)
 Pornografie infantila in colectia lui Elton John (2711 afisari)
 Lege pentru fals (2544 afisari)
 Ciuvica a schimbat documentele (2064 afisari)
 Episcopi, preoti, CNSAS... (1871 afisari)
 Un roman a fost ucis si alti doi raniti intr-o confruntare in centrul Romei (577 afisari)
 Oficial UE: Afirmatiile lui Basescu privind cetatenia romana pentru moldoveni "nu sunt intelepte" (295 afisari)
 Motiunea de cenzura a fost prezentata in Parlament (235 afisari)
 Directorul CIA s-a intalnit cu Traian Basescu (217 afisari)
 Protestatarii, alungati cu focuri de arma (115 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02054 sec.