Ziua Logo
  Nr. 4026 de miercuri, 5 septembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
Un vapor numit... aderare
-- La Dinescu in Cetate... vant de Odisee bate
"A fost extraordinar. Am intalnit peste tot romani - vorbesc de 2001, cand nu erau asa multi romani in lume. La Itaca, o femeie nascuta la Braila, prin 1936 sau 1937, ne astepta imbracata in costum popular...   (740 afisari)
Forumul revistelor
Primul Forum European al Revistelor Literare (5-8 septembrie) va reuni, la Mamaia, reprezentantii unor importante publicatii literare si de cultura din cinci tari membre ale UE: Franta, Spania, Austria, Ungaria si Bulgaria, dar si din SUA, Israel, Serbia, Ucraina si Republica Moldova. Alaturi de invitatii...   (108 afisari)
Ilegitim si criminalizant
Raportul Tismaneanu risca sa treaca in istorie fara dezbateri consistente pe marginea sa, iar mediul intelectual romanesc parea gata sa rateze inca o data discutia despre comunism. Au fost mai multe luari de pozitie, in presa, inainte ca Raportul sa fie definitivat decat dupa afisarea lui pe site-ul...   (519 afisari)      6 comentarii
Beligan monteaza la Opera
-- "Straini in noapte" este spectacolul pe care-l monteaza Radu Beligan pentru viitoarea stagiune a Operei Nationale din Bucuresti (ONB) si care marcheaza revenirea, dupa 20 de ani, a lui Florin Piersic in teatru.
Reprezentatiile de premiera sunt programate pentru 28, 29, 30 septembrie la ONB, urmand ca, in octombrie, sa plece in turneu prin tara. "Straini in noapte" este o comedie cu rasturnari de situatie, despre seductie, minciuna si timpul care transforma, o comedie...   (141 afisari)
Ce citeau romanii acum 68 de ani?
-- Poate fi barbatul feminist ? (I)
Pe o masa mica, rotunda, un buchet roz aprins, de trandafirasi, intr' o ulcica galbena, se profileaza pe un afis bleumarine; putin mai la stanga, o adiere ridica perdeaua alba, aratand pe un colt de portret oval, o lumina aurie ce apare si dispare dupa cum sufla vantul.
In portret e - mama mare a mea - doua cozi groase, asezate patrat, ii incadreaza fata, un lant jur imprejurul gatului se pierde apoi in poala printre degetele proptite...   (44 afisari)
Stiri pe scurt
Salon de Decorativa
In aceasta dupa-amiaza, la orele 18.30, in Pivnitele Cantacuzine de la Muzeul National Cotroceni va fi inaugurata a opta editie a Salonului National de Arta Decorativa. Expozitia reuneste 76 de artisti plastici din zona artelor decorative: textila, ceramica, sticla si metal si care provin din filialele Uniunii Artistilor Plastici din Bucuresti, Cluj, Buzau, Braila, Iasi, Targu Jiu, Valcea, Dorohoi si Pitesti. Traditia salonului, instalata inca de la deschiderea...   (110 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Secret periculos (4117 afisari)
 CNSAS, marioneta in alegerea Patriarhului (3868 afisari)
 Opriti diversiunea! (3639 afisari)
 Inaugurare a la Ceausescu (1926 afisari)
 Traian Basescu si agentul sau electoral (1424 afisari)
 Comisia Europeana, interpelata in legatura cu initiativa lui Basescu pentru referendum (340 afisari)
 Walter Zenga este noul antrenor al echipei Dinamo (171 afisari)
 Valentino se pregateste sa spuna "adio" modei (155 afisari)
 SRI-ul vrea sa fie singurul stapan al interceptarilor (96 afisari)
 Bariera irsareliana din Cisiordania va fi mutata (94 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01240 sec.