Ziua Logo
  Nr. 4007 de marti, 14 august 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
Acustica noua pentru"majoratul" lui Enescu
1, 2, 3 proba de microfon
-- La sfarsitul acestei saptamani, urmeaza sa fie finalizata prima parte a proiectului prin care Sala Palatului urmeaza a fi transformata in primul "mall cultural" din Romania. Adrian Iorgulescu, ministrul Culturii si Cultelor, va inaugura vineri noua scena a institutiei care va gazdui intre 1 si 23 septembrie Festivalul "George Enescu". In aceasta prima faza, demarata pe data de 21 mai, s-au realizat modificari special pentru buna desfasurare a acestei a XVIII-a editii a Festivalului "Enescu", respectiv s-a lucrat la scena si la imbunatatirea acusticii salii.
La recomandarea lui Ioan Holender, care s-a plans de multe ori de acustica proasta a salii, reglajul a fost facut de specialistul Wolfgang Ahnert, iar in ceea ce priveste scena MCC a achizitionat 16 panouri...   (254 afisari)
Ultimul "tren" (de noapte)
De la orele 20.30, in gradina de vara a Clubului bucurestean Greean Hours va avea loc, joi, ultimul concert "In memoriam Carey Bell" (spectacol al carui concept a fost primit cu succes atat in Bucuresti, cat si in peste zece locatii din intreaga tara) al trupei "Trenul de noapte". Este, totodata, si...   (112 afisari)
Destin de exilat
-- Despre Basarabia, una din ranile inca nevindecate ale istoriei noastre, s-a scris si se va mai scrie cu siguranta si de acum inainte, atat la nivelul documentului riguros, deformat in lunga perioada comunista, cat si la nivelul marturiei scriitoricesti. Adevarul, ascuns sub cele mai teribile invelisuri mincinoase, suferintele revoltatoare, inumane, exodurile fortate, cumplite, toate alcatuiesc o imagine despre o parte organica a Romaniei, pe care niciodata nu avem voie sa o privim cu superficialitate si dezinteres.
Victor Ciutac, s-a nascut la 12 ianuarie 1938, in satul Sirauti, judetul Hotin, azi raionul Briceni. In 1957, devine actor la Teatrul Dramatic din Balti. Dupa implinirea serviciului militar in Dauria siberiana...   (346 afisari)
media culpa
Sinceritate de doi bani la televiziune
Cateva emisiuni difuzate in grilele de vara romanesti pretind ca duc telespectatorul "dincolo de aparente", ca dezvaluie "mistere" din viata intima a VIP-urilor autohtone. Modelul, criticat indeajuns de analistii media, este importat din SUA, patria tuturor experimentelor din showbiz, unde televiziunea...   (724 afisari)      1 comentariu
Ce citeau romanii acum 68 de ani?
"ZIUA" - are grija de doamnele cititoare
-- Ziarul nostru a infiintat o rubrica noua - La oglinda - unde doamnele noastre cititoare pot gasi sfaturi utile.
Dam aci in continuare sfaturi pentru ingrijirea si apararea pielei de riduri.
Iata diferite feluri de-a se demachia, dupa "cererea" pielei, uscate sau grase.
O piele normala, se curata bine cu un galbenus de ou, la care adaugam doua linguri de untdelemn de salata, frecandu-l ca pe o maioneza. O aplicam pe fata,...   (65 afisari)
Stiri pe scurt
Premiile Ideo Ideis
Cele 12 premii ale editiei a doua a Festivalului National de Teatru Tanar Ideo Ideis au ajuns in posesia a cinci trupe. Din Alexandria, au plecat laureati urmatorii: cel mai bun spectacol - "Pot" Brasov; regie - "Pot"; actrita in rol principal - Ada Gales ("Pot" Brasov); actor in rol principal - Vlad Pavel ("Pot"); actor in rol secundar - Alexandru Dobinciuc (Atelierul de Teatru, Botosani); actrita in rol secundar - Aida Avieritei (Atelierul de Teatru, Botosani);...   (136 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 A fost taiat (7482 afisari)
 Kalasnikov a fost copiat dupa o arma nazista (7462 afisari)
 Pe urmele marinarului din fotografia simbol a anului 1945 (2820 afisari)
 Dilema romaneasca a lui Traian Basescu (2689 afisari)
 Biserica Ortodoxa Romana, in pericol (I) (2075 afisari)
 Basescu: Ideile separatiste sunt doar in capul politicienilor si al extremistilor (407 afisari)
 Bombardierele rusesti si-au intensificat zborurile in apropierea SUA (326 afisari)
 PSD depune o motiune de cenzura impotriva Guvernului (172 afisari)
 Un mort si patru raniti in explozia de la combinatul Oltchim (140 afisari)
 ''Cainii rosii'' lupta pentru calificarea in Liga Campionilor (101 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02224 sec.