Ziua Logo
  Nr. 4004 de vineri, 10 august 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
»  
Copiii delincventi sunt tratati si supravegheati in libertate, de psihologi si asistenti sociali, astfel incat sa nu recidiveze
Infractori la 6 ani
-- Micutii certati cu legea au scapat de Scoala de corectie - recunoscuta in perioada comunista ca asezamant al groazei. Prin intermediul Serviciului de Delincventa juvenila din cadrul DGASPC Sector 3 Bucuresti sunt asistati 31 de astfel de minori: 19 au comis furt calificat, 1 - tentativa de omor, 2 - loviri sau alte violente, 2 - lipsire de libertate, 6 - talharie, 2 - distrugere, 2 - conducerea autovehiculului fara permis, 1 - port de cutit, 1 - incaierare, 1 - viol.
Programul verificat de parinti ramane sfant
Cel mai mic dintre delincventi are 6 ani, iar cel mai "batran" - 17, dar pentru faptele pe care le-au savarsit, desi sunt calificate drept penale, ei nu raspund...   (612 afisari)
UE ne trimite 330 de milioane de euro
-- Comisia Europeana a aprobat transferul catre Romania a unui avans din fondurile structurale, suma fiind de 320-330 de milioane de euro, a declarat, ieri, ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, Laszlo Borbely.
"Miercuri am primit de la Bruxelles aprobarea transferului avansului de 2% din fondurile structurale. In plus, pentru proiectele deja depuse, avem posibilitatea sa accesam un avans de 15%", a spus ministrul...   (378 afisari)
Pe Litoral, discotecile nu se inchid noaptea
-- Autoritatile au decis sa interzica accesul oricaror utilaje care curata si niveleaza plajele distruse in urma inundatiilor in statiunile Olimp, Jupiter, Venus, Cap Aurora, Eforie Nord, Eforie Sud si Mamaia, a declarat, ieri, ministrul Turismului, Ovidiu Silaghi.
El a adaugat ca pentru refacerea plajelor sunt necesari 2200 de metri cubi de nisip, cantitate care va fi adusa din Marea Neagra. Ministrul a afirmat ca nu stie care este suma necesara pentru reabilitarea...   (358 afisari)      2 comentarii
Comisionul Postei Romane va fi micsorat
Ministrul Muncii, Paul Pacuraru, propune micsorarea comisionului acordat Postei Romane pentru distribuirea pensiilor la domiciliul pensionarilor de la 1,3% la 0,7%, din cauza faptului ca pensiile au crescut in ultima vreme, iar ministerul cheltiueste multi bani din bugetul de asigurari sociale.
"Pentru...   (144 afisari)
Locuinte ANL fara credit ipotecar
-- Ministerul Dezvolarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor (MDLPL) ar putea decide in viitor intreruperea constructiei de locuinte cu credit ipotecar prin Agentia Nationala de Locuinte (ANL), urmand sa dezvolte proiecte de locuinte convenabile, cu preturi mai reduse decat cele ale pietei.
"Ma gandesc sa renuntam la constructia de locuinte cu credit ipotecar, deoarece nu este un proces foarte rentabil si, in plus, sunt proiecte care dau foarte multa bataie de cap, in principal din cauza...   (460 afisari)
Stiri pe scurt
Universitati fara incredere
Doar patru universitati din cele 11 supuse evaluarii pilot in aceasta vara au primit calificativul de "grad ridicat de incredere", a anuntat, ieri, Ioan Curtu, presedintele Agentiei Romane de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Superior. Acestea sunt: Universitatea Tehnica din Cluj, Universitatea de Stiinte Agricole Iasi, Universitatea Politehnica Bucuresti si Universitatea Transilvania din Brasov. Alte 5 universitati (Universitatea "Aurel Vlaicu"...   (249 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Al IV - lea razboi (6263 afisari)
 Coada Dragonului Rosu (2591 afisari)
 "E absolut esential ca Patriarhul sa nu fie obiect de santaj" (2092 afisari)
 Prea Fericitul Patriarh Teoctist, splendoarea ortodoxiei si rolul Romaniei (1810 afisari)
 Iliescu revoltat (1710 afisari)
 Pentru Olteanu, Basescu e ca Ceausescu (311 afisari)
 Romania nu vrea sa fie "second hand" pentru americani (217 afisari)
 Serbia, dispusa sa renunte la UE in cazul recunoasterii independentei Kosovo (213 afisari)
 Bursele internationale in cadere libera in urma crizei ipotecare din SUA (202 afisari)
 Patriahia il paraste pe Dinescu la CNSAS (190 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01254 sec.