Ziua Logo
  Nr. 4002 de miercuri, 8 august 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
Cu tancul la nunta
-- "Debutantul" Malaele: "e foarte greu sa faci regie de film, am descoperit eu, dupa ce i-am injurat pe multi regizori"
In linistea incredibila de pe platourile Castel Film de la Ciolpani (la 30 km de Bucuresti), zilele acestea se turneaza un film romanesc: "Nunta muta" in regia lui Horatiu Malaele (foto) dupa un scenariu...   (762 afisari)
actuale
In Peru cu un roman de Jaime Bayly
Ce face omul muncii aflat in vacanta, la mare sau la munte, cand vremea este urata si nu se poate face nici plaja si nici vagante excursii prin padure? Foarte simplu. Citeste. Ziare, daca le gaseste, carti daca si-a adus de acasa sau le cumpara de la vreo toneta din Sinaia sau Mamaia. Nu ar fi cea mai...   (253 afisari)
Producatorii de film protesteaza
Producatori si exploatanti de cinematografe protesteaza intr-o scrisoare deschisa adresata premierului si ministrului Culturii fata de unele prevederi din noul proiect de modificare a Ordonantei privind cinematografia si fata de "lipsa de transparenta" a Ministerului Culturii in elaborarea actului. Semnatarii...   (94 afisari)
Ce citeau romanii acum 68 de ani?
-- Doua scriitoare (II)
In paginile Revistei Fundatiilor Regale o regasim pe doamna Sorana Gurian, tanara scriitoare ferecata in suferinta-i fizica, pe un pat, la Berg, publica doua schite.
Frenetica, senzuala, totusi dusa de acelas hazard care amageste luciditatea, vointa eroina din "Medalionul" dupa ce incearca o aventura in tren, aluneca sub rotile lui, voit sau intamplator.
In "Narcoza" subiectul e mai adancit, spiritul inchizitor iscodeste colturile cele mai...   (71 afisari)
Stiri pe scurt
Artisti la licitatie
Lucrari apartinand unor pictori precum Jean Cheller, Sabin Balasa si Marcel Chirnoaga vor fi scoase la vanzare duminica, in cadrul licitatiei Casei Monavissa. In cadrul categoriei de Arta veche, Casa Monavissa va prezenta colectionarilor un ulei/carton apartinand lui Jean Cheller, intitulat "Iarna in mahala", o compozitie in culori calde, luminoase, care intra in licitatie pentru suma de 23.000 de lei noi. Din cadrul colectiei de tablouri semnate de artisti...   (117 afisari)
A murit acad. Simionescu
Acad. Cristofor Simionescu, personalitate de prestigiu a chimie romanesti, a murit luni. La disparitia sa, Academia Romana aduce un pios omagiu omului de stiinta care a contribuit la dezvoltarea ingineriei chimice romanesti, profesorului care a format numerosi specialisti, omului care a incercat, in vremuri grele, sa apere cercetarea romaneasca. Dumnezeu sa-l odihneasca!   (208 afisari)      2 comentarii
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Sfarsitul nu-i aici! (3661 afisari)
 Omagiu unui patriarh comunist (3357 afisari)
 Popeye mananca spanac (3063 afisari)
 Buricul lumii (2708 afisari)
 A murit baronul Rothschild (2536 afisari)
 Chitac judecat, Iliescu amanat (558 afisari)
 Jocurile Olimpice din China, boicotate de americani (420 afisari)
 Marco Polo a descoperit America inaintea lui Columb (327 afisari)
 Radu Mazare: Basescu e implicat in chemarea mea la DNA (311 afisari)
 Astronomii au descoperit o planeta mai mare decat Jupiter (244 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02986 sec.