Ziua Logo
  Nr. 3992 de vineri, 27 iulie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
Nemuritorii
-- Bitzan, Maitec, Mitroi si Nicodim, intr-o inedita expozitie la Muzeul National de Arta Contemporana
Fara a avea pretentia unei formule eminamente retrospective, expozitia "Bitzan, Maitec, Mitroi, Nicodim" (iulie-septembrie) incearca sa sublinieze unele componente ale operei celor mentionati, care, dupa...   (184 afisari)      1 comentariu
Teatru pe oglinda lacului
-- O companie specializata in actiuni de "dezordine artistica" revalorizeaza spatiul public bucurestean
"Reflexiile lui Narcis" (Narcisse guette) deseneaza pe suprafata apei un spatiu oniric-suprareal, care graviteaza in jurul mitului lui Narcis si care este populat de personaje stranii. Apa inseamna deopotriva...   (232 afisari)
Jonathan santajistul
"(...) in sfarsit, cand ma gandesc ca natiuni intregi au fost exterminate numai ca sa lacrimeze ochii unui om mare, nu pentru ca a exterminat atat de multe, ci fiindca nu mai existau altele de exterminat, atunci eu, unul, mai ca as dori ca natura sa ne fi crutat de aceasta capodopera a ei si ca pe lume...   (225 afisari)
Ce citeau romanii acum 68 de ani?
-- Ion Mihalache acuza - "Guvernul imbata satele!" (II)
Motivarea principala a dizolvarii consiliilor si introducerea noilor modificari ale legii administrative au fost de ordin politic, anume: fiind compuse din marea majoritate din consilieri national - taranisti, guvernul nu se poate lasa prizonierul lor la alegerile a celor 70 - 80 de senatori votati de consilierii comunali si judeteni. In acelas timp, ca sa se faca dovada ca nu tin sa se permanentizeze cluburile...   (38 afisari)
sAmAnTA de scandal
Un autor neobisnuit
Editura Humanitas nu a deschis multe serii, dar una dintre ele este seria Traian Ungureanu, un jurnalist care nu scrie nici literatura, nici filosofie, si nici jurnalist pur si simplu nu e. Ce scrie, de fapt, Traian Ungureanu? - iata o intrebare nu tocmai usoara. Probabil ca un englez n-ar avea dificultati sa raspunda: eseuri. Pe teren romanesc, eseul pare sa insemne altceva decat se vede sub condeiul lui Traian Ungureanu, ceva despre literatura, ceva despre...   (106 afisari)      1 comentariu
Stiri pe scurt
Papusile de la muzeu
Peste 50 de papusi din colectia Teatrului Puck sunt expuse, incepand de ieri, la Muzeul National de Arta din Cluj-Napoca, in prima expozitie intitulata Muzeul Papusilor. Muzeografa Florica Sima, citata de Mediafax, a declarat ca se doreste continuarea activitatilor artistice si pe perioada verii, prin expunerea celor mai reprezentative papusi si marionete din patrimoniul sau. "Avem expuse si papusi care au facut parte din expozitia care a avut loc in anul 2006...   (63 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Cioroianu o tine in brate pe Manuela Vulpe (6082 afisari)
 Diplomatia Romaniei, revista pentru voyeuri (3731 afisari)
 Blatul lui David (2452 afisari)
 UE prevede dezastrul agriculturii romanesti (2339 afisari)
 MIRA se pregateste pentru Spatiul Schengen (2325 afisari)
 Papa recunoaste dovezile care confirma teoria evolutiei (608 afisari)
 Basescu: "Cu mama si cu socrii ma vad des si nu vreau sa le spun: Mama, v-am mintit!" (317 afisari)
 SUA mentin vizele pentru romani (255 afisari)
 Ion Iliescu, cautat in arhiva SRI, SIE si KGB (186 afisari)
 Ping-pongul expluzarilor intre Moscova si Londra continua (124 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01268 sec.