Ziua Logo
  Nr. 3979 de joi, 12 iulie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Economic
»  
Potrivit specialistilor ING Bank Romania, solutia pentru Guvern pentru a putea aplica noua Lege a pensiilor este sa se imprumute pe piata interna sau sa creasca impozitele
Pensiile, ori din taxe ori din imprumut
-- Analistii ING Bank considera ca fondurile necesare majorarii pensiilor in sistemul public ar putea fi obtinute printr-un imprumut de pe piata interna, transmite Rompres. "O solutie pentru Guvern pentru a putea aplica noua Lege a pensiilor este sa se imprumute pe piata interna sau sa creasca impozitele", a declarat, ieri, Florin Catu, noul director adjunct al Departamentului de Trezorerie al ING Bank Romania. In ceea ce priveste fondurile suplimentare ce vor trebui alocate, in conditiile unei colectari relativ scazute si ale unei perspective reduse de creare a noi locuri de munca, Catu considera ca "Legea pensiilor este deocamdata singura varianta certa in ecuatie, iar celelalte elemente economice luate in calcul raman relative".
Ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, a declarat la inceputul saptamanii trecute ca resursele majorarii pensiilor vor fi asigurate de cresterea economica, avansul salariilor, numarul mai...   (355 afisari)      2 comentarii
Tinta, Marea Britanie
In ultmii doi ani Marea Brianie este a treia tara in ordinea preferintelor romanilor care doresc sa munceasca in strainatate, releva un studiu realizat de Asociatia Nationala a Birourilor de Consiliere pentru Cetateni (ANBCC). Potrivit studiului "....Cu bine, din Europa!", daca in primii cinci ani de...   (287 afisari)
ANEIR solicita BNR sa scada dobanda de politica monetara
Agentia Nationala a Importatorilor si Exportatorilor din Romania (ANEIR) solicita Bancii Nationale a Romaniei (BNR) sa reduca dobanda de politica monetara pentru descurajarea aparitiei capitalului speculativ, a declarat Mihai Ionescu, secretar general al ANEIR. "Solicitam Bancii Nationale sa reduca mai...   (136 afisari)
Stiri pe scurt
Munti de dolari in China
Rezervele valutare ale Chinei, cele mai mari la nivel mondial, au ajuns, la sfarsitul lunii iulie, la 1332 miliarde de dolari, a anuntat miercuri banca centrala, citata de Reuters. Valoarea rezervelor valutare ale Chinei s-a triplat in ultimii trei ani, in contextul unor cresteri de 209 miliarde de dolari in 2005, 207 miliarde de dolari in 2004, respectiv 117 miliarde de dolari in 2003. Evolutia a fost determinata de actiunile bancii centrale, care a cumparat...   (278 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Povestiri din bordelurile naziste (4954 afisari)
 Cacealmaua lui Basescu (4193 afisari)
 Persoanele cu alunite traiesc mai mult (3462 afisari)
 Dezonoarea parintelui Necula (3334 afisari)
 De la Ion Coja citire... (2269 afisari)
 Motivele divortului dintre Maria Marinescu si Tiriac Jr. (595 afisari)
 Asemeni lui Ceausescu, Iliescu pretinde ca singurul sau judecator este poporul (363 afisari)
 The Transformers (Transformers - Razboiul lor in lumea noastra) (229 afisari)
 UE acorda Romaniei 19 milioane euro nerambursabili pentru dezvoltare (85 afisari)
 Presedintele Basescu deplange situatia elevilor, a prescolarilor si a cercetarii (76 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01274 sec.