Ziua Logo
  Nr. 3977 de marti, 10 iulie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
Povestea in imagini a unui oras ce pastreaza inca urmele demolarilor comuniste
Bucurestii ce au fost
-- Un "roman-foto" al schimbarii si neschimbarii Capitalei in ultimii douazeci si ceva de ani, asa cum este prezentat, albumul lui Cristian Popescu aparut de curand la Editura Compania, "Bucuresti - Arhipelag. Demolarile anilor '80: stergeri, urme, reveniri", prezinta in 424 de imagini povestea unui oras care nu mai este.
"Mai bine de douazeci si cinci de ani am mers zilnic la serviciu cu tramvaiul 17, din Soseaua Giurgiului pana la Biserica Sf. Gheorghe si inapoi. M-am atasat repede de acest traseu si am cautat sa-mi imaginez...   (622 afisari)      3 comentarii
ACTUALE
Pluralism si Multiculturalism
Suntem in plina vacanta. Cuvantul de ordine este "distractie". La munte si la mare, la deal sau la ses, la televizor sau in orice crasma unde se poate bea de zor, oamenii nostri de distreaza. Se distreaza si cand protesteaza, si cand mor, de caldura mare sau de prea multa asteptare. Berea rece sau ambulanta,...   (215 afisari)
Romanii din Timoc si poezia lor
Volumul "Poezia populara a romanilor din Valea Timocului" - culese de Cristea Sandu Timoc - aparut la Editura Ager ofera prin introducerea realizata de academicianul Nicolae Cartojan o scurta radiografie a situatiei romanilor din Serbia de acum 70 de ani. "Romanii timoceni au dreptul sa fie si ei auziti...   (192 afisari)      1 comentariu
Ce citeau romanii acum 68 de ani?
... de pretutindeni
-- Tineretul cehoslovac n'are voie sa fumeze nici sa bea.
Noul cod penal ceh prevede pe langa legea existenta, care opreste sa se vanda bauturi alcoolice tinerilor sub 16 ani si una care pedepseste cu 8 zile pana la 6 luni inchisoare pentru cei care vor vinde tutun tinerilor sub 16 ani.
Un caz bizar s'a inregistrat in orasul Portland din Oregon (SUA). In urma cu putin timp a fost internata in spital o fetita de 13 luni, in trupul careia s'a gasit...   (48 afisari)
Stiri pe scurt
"Iubirea Fedrei", intr-o baza militara
Trupa Teatrului Clasic "Ioan Slavici" din Arad a jucat, in weekend, spectacolul "Iubirea Fedrei", in regia lui Mihai Maniutiu, intr-o baza militara sovietica dezafectata, in cadrul Festivalului International de Teatru de la Zsambek, Ungaria. Potrivit teatrului aradean, decorul spectacolului s-a integrat perfect intr-un hangar care pe vremuri adapostea tancuri, rachete si tehnica militara de radiolocatie. Baza militara de la Zsambek, ce a facut...   (87 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Potentul Jack (3490 afisari)
 Afacerea Bordei este nula (2447 afisari)
 Violata si aruncata intr-o fantana (2161 afisari)
 Tariceanu v-a marit pensiile. Basescu se opune (2139 afisari)
 Asul din maneca Boeing (2017 afisari)
 Biserica catolica revendica titlul de unica si adevarata Biserica a lui Cristos (175 afisari)
 Wikipedia, cel mai cautat site de stiri online (159 afisari)
 Basescu a anuntat ca va promulga legea pensiilor, in anumite conditii (156 afisari)
 Bacalaureat 2007 (127 afisari)
 Vadim a primit un Palat de la RAAPPS (69 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01140 sec.