Ziua Logo
  Nr. 3969 de sambata, 30 iunie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Magazin
»  
Scrisori de milioane
-- Cand avocatul elvetian Albin Schram a murit in 2005, el a lasat in urma sa o extraordinara colectie de scrisori care au apartinut unora dintre cele mai luminate minti ale civilizatiei vestice.
Aceasta extraordinara colectie este scoasa acum la licitatie. Printre scrisorile adunate de-a lungul anilor de catre avocat se afla si una scrisa de catre Napoleon Bonaparte Josephinei de Beauharnais,...   (474 afisari)
Jurnal de bord despre Titanic, vandut la licitatie
-- Jurnalul de bord al unei nave care a participat la operatiunile de salvare dupa naufragiul Titanicului, in 1912, a fost adjudecat cu 102.000 de dolari in timpul unei licitatii organizate de casa Christie's, la New York.
Este vorba de jurnalul de bord al "SS Mackay-Bennet", una dintre primele nave care au participat la recuperarea cadavrelor si a eventualilor supravietuitori dintre cei 2000 de pasageri si membri ai echipajului...   (820 afisari)
Inca un premiu pentru filmul romanesc
Sarabanda distinctiilor acordate tinerilor nostri cineasti continua. Dupa marile succese de la Cannes ale lui Cristian Mungiu si regretatului Cristian Nemescu a fost randul lui Dragos Iuga, care recent a primit la Amiens (Cannes-ul filmului de animatie) pentru proiectul "Homo manipulatus" premiul "Amiens...   (199 afisari)
Scriitorul Victor Rusu, la 85 de ani
Departe, dar nu prea, de Botosaniul in care s-a nascut, un roman implineste azi, 30 iunie, 85 de ani. Din aceasta pagina, ii spunem lui Victor Rusu, emigrant in Israel de trei decenii, "La multi ani!". Dupa o tinerete zbuciumata si oropsita, dedicata miscarii sioniste, a aderat la ideologia comunista,...   (323 afisari)      1 comentariu
meteo
Temperaturi normale
Bucuresti
Vremea va fi predominant frumoasa. Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla in general slab. Temperatura maxima va fi in jurul valorii de 31 de grade, iar minima de 16-18 grade.
In tara
Vremea va fi in general frumoasa. Cerul va fi variabil, cu unele innorari, averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, pe arii restranse in zona de munte si cu totul izolat in sud. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 23 si 33 de...   (66 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 "Tribunalul Poporului" si Procesul ziaristilor "nationalisti" (2150 afisari)
 Batalia pentru Marea Neagra (2121 afisari)
 Rusia vrea sa puna mana pe Polul Nord (2040 afisari)
 Japca "Sapca" (1684 afisari)
 Cod Rutier indulcit (1588 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02533 sec.