Ziua Logo
  Nr. 3966 de miercuri, 27 iunie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
Romani pe scena vieneza
-- Ioan Holender, cel mai longeviv director din istoria Staatsoper
Recent, am urmarit, la Staatsoper Viena, Boris Godunov de Musorgski, montare extrem de controversata, fascinand insa prin fenomenala interpretare a basului Ferruccio Furlanetto in rolul titular, un italian...   (369 afisari)      2 comentarii
Carte veche la Cotroceni
Ieri, la ora 18.00, in spatiile medievale ale Muzeului National Cotroceni, a avut loc vernisajul expozitiei "Cartea veche intre restaurare si perpetuare", organizata in colaborare cu Biblioteca Centrala Universitara "Carol I" si Administratia Prezidentiala. Fondul patrimonial de carte veche al Bibliotecii...   (121 afisari)
Tabere de creatie video
La Petrosani a debutat, ieri, seria taberelor de creatie video organizate pentru al doilea an consecutiv de Asociatia Signis Romania, in colaborare cu Unicef Romania. Protagonistii sunt copii si tineri intre 9 - 21 de ani, aflati in situatie de risc, carora realizatoarea de filme documentare Anca Berlogea,...   (180 afisari)
sAmAnTA de scandal
Ura sau resentiment?
Numele este pentru idee tot asa cum este corpul pentru suflet: nu poti cunoaste ceva despre suflet altfel decat prin mijlocirea corpului. Drept pentru care cateva din erorile noastre cele mai frapante vin din inadevarile pe care le punem in relatia nume-idee. Gabriel Liiceanu, de pilda, numeste ura sentimentul...   (333 afisari)      1 comentariu
Ce citeau romanii acum 68 de ani?
-- Exportul de fructe romanesti in Cehoslovacia
La Institutul National de Export s' a tinut Vineri conferinta exportatorilor de fructe.
Scopul conferintei a fost studierea posibilitatilor de export de fructe in Cehoslovacia precum si inlaturarea piedicilor care ar ingreuna acest export. S' au discutat diferitele masuri necesare pentru combaterea concurentei straine pe pietele cehoslovace. Domnul dr. Alexander Kuhosi delegatul Institutului de Export cehoslovac a propus...   (40 afisari)
Stiri pe scurt
Comunismul in Romania
Muzeul National de Istorie a Romaniei inaugureaza, pe 3 iulie, expozitia-eveniment "Comunismul in Romania 1945-1989", ce isi propune sa prezinte "serios si echilibrat" sistemul care a guvernat Romania timp de o jumatate de secol. Expozitia este organizata tematic, in sapte capitole, si are ca scop prezentarea realitatilor sistemului comunist. Temele expozitiei sunt: sovietizarea Romaniei, partidul-stat, represiunea si rezistenta, exilul romanesc, economia in...   (132 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Rusia vrea inapoi Balcanii si Marea Neagra (4019 afisari)
 Grupul de Intelectuali "Romavia" (GIR) (2610 afisari)
 Romania, trista figura (2434 afisari)
 Mincinosii EVZ, condamnati (2409 afisari)
 Az RMDSZ hatalom veget ert (2357 afisari)
 Tupeu iliescian (377 afisari)
 Jocuri politice la CNA si TVR (75 afisari)
 No comment! (72 afisari)
 Raportul CE: Progresele in cazul Romaniei exista, dar sunt insuficiente (62 afisari)
 Dick Marty acuza "zidul tacerii" din jurul inchisorilor CIA (54 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01390 sec.