Ziua Logo
  Nr. 3965 de marti, 26 iunie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Externe
»  
Confruntare NATO - Rusia pe scutul SUA
-- Scheffer si Mironov s-au contrat ieri la Sankt Petersburg pe tema scutului antiracheta american * Secretarul NATO: zece interceptoare de racheta nu presupun nici o amenintare pentru Rusia
Secretarul general NATO, Jaap de Hoop Scheffer, si presedintele Consiliului Federatiei Ruse, camera superioara a Parlamentului rus, Serghei Mironov, s-au ciocnit, ieri, pe tema posibilei amplasari a elementelor...   (662 afisari)      6 comentarii
Summit pentru Palestina
-- In superba localitate balneara Sharm el Sheikh, de pe coasta egipteana a Marii Rosii, s-a deschis, ieri, summit-ul regional cu participarea presedintelui egiptean Hosni Mubarak, premierul israelian Ehud Olmert, regele Abdallah II al Iordaniei si presedintele palestinian Mahmoud Abbas (Abu Mazen).
Un summit pe fundalul agravarii crizei palestiniene provocata de scindarea Gazei, cucerita de fortele Hamas, de Cisiordania, ramasa credincioasa Fatah-ului lui Abu Mazen. Evident, Summit-ul a cautat mijloace...   (275 afisari)      1 comentariu
Putin nu-l slabeste pe Voronin pentru statutul Transnistriei
-- Intrevederea, de vineri, la Moscova, a presedintelui Republicii Moldova, Vladimir Voronin, cu liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, nu a facut lumina in privinta unor probleme nevralgice existente in zona rasaritului romanesc. Cu toate acestea, la finele saptamanii este programata o noua intalnire Putin - Voronin, in localitatea Rostov-pe-Don. A treia de luna aceasta. Subiectul principal al discutiilor: statutul Transnistriei.
Potrivit observatorilor de la Chisinau, Rusia a facut doar un prim pas anuntand formal reluarea importurilor de vinuri moldovenesti intr-un viitor apropiat. De fapt, Moscova ar incerca sa traga de timp...   (774 afisari)
Fiul lui Sharon in inchisoare
-- Dupa un an si jumatate de lupte juridice, s-a incheiat unul din cele mai mediatizate procese din Israel: Tribunalul a redus doua luni din condamnarea lui Omri Sharon, asa ca fiul fostului premier israelian va sta sapte luni la inchisoare.
Sharon Jr a fost gasit vinovat pentru un lung sir de delicte privind legea finantarii partidelor politice. "Nimeni nu are dreptul sa se creada deasupra legii", a declarat judecatorul. La inceputul procesului,...   (263 afisari)
Stiri pe scurt
Spionul Mossad, inchis pe viata
Un Tribunal din Cairo l-a condamnat pe inginerul atomist Mahammed Sayed Saber (35 de ani), la inchisoare pe viata pentru spionaj in favoarea Israelului. El a fost acuzat ca a furat documente importante de la Agentia nucleara egipteana, unde lucra, si le-a predat Mossad-ului contra sumei de 17.000 de dolari. In 2000, Saber a lucrat in Arabia Saudita in cadrul unor proiecte atomice. Calatorea mult si in cursul unei asemenea vizite in strainatate a fost...   (283 afisari)
     1 comentariu
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Ciorapeanu (8228 afisari)
 Autostrada Marii Negre (4354 afisari)
 Statul tolereaza "Biserica KGB" (2608 afisari)
 Candidatul Cotrocenilor la TVR, respins (2235 afisari)
 Un proces care nu se mai incheie: Eliade si Evreii (2015 afisari)
 Festival pentru cei mai gustosi porcusori de Guineea (767 afisari)
 Romanul care a spart codurile NASA, trimis in judecata (403 afisari)
 Liiceanu: Nu vreau sa ma injosesc explicand (348 afisari)
 Blocaj rutier in centrul Capitalei dupa ce Politia a inchis Calea Victoriei, fara acordul Primariei (120 afisari)
 Presedintele, originar din Murfatlar (110 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01119 sec.