Ziua Logo
  Nr. 3960 de miercuri, 20 iunie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
»  
Propuneri dubioase pentru CNI
Stanoiu, "garant de integritate"
-- Desemnarea Consiliului National de Integritate, forul care va conduce ANI, va fi intarziata din cauza incercarii unor partide de a impune in CNI senatori care sa-i "controleze" pe ceilalti demnitari, dar si datorita faptului ca alte institutii nu au facut nominalizarile.
PC a desemnat-o tocmai pe Rodica Stanoiu pentru a controla integritatea demnitarilor romani. Conservatorii nu au avut vreo jena sa propuna un fost ministru de Justitie care a provocat controverse in mass-media...   (516 afisari)
Melescanu dezminte exercitiile romano-ruse
-- Ministrul Apararii Teodor Melescanu(PNL) a declarat ieri ca nu a propus exercitii militare comune Romania-Rusia, existand posibilitatea unei neintelegeri din partea jurnalistului de la France Presse. "Nu am dat nici un interviu. Am discutat pe scari, intr-adevar, cu un ziarist", a spus Melescanu. Ministrul Apararii a completat ca nu avanseaza ideea unei distorsionari deliberate a afirmatiilor sale de catre AFP, "dar posibilitatea unei neintelegeri de catre un jurnalist, chiar extrem de talentat, se intampla adeseori".
"Nu aveam cum sa propun asa ceva. Nu se poate propune asa ceva", a insistat el, citat de Mediafax. Melescanu a mai spus ca o asemenea propunere nu ar fi putut fi avansata nici in cadrul Parteneriatului...   (230 afisari)
Spionii devin functionari
-- Statutul ofiterilor de informatii prevede ca ofiterii din serviciile secrete sa devina functionari publici. Aceasta este doar una din consecintele demilitarizarii structurilor din sistemul de siguranta nationala.
Comisia de aparare de la Senat a adoptat Legea privind statutul ofiterilor de informatii, unul din proiectele de lege din pachetul legislativ privind siguranta nationala, pachet promovat de parlamentarii...   (732 afisari)      1 comentariu
Polul PNL-PNTCD-AP revendica Centru-Dreapta
-- Sefii "partidelor istorice" PNL si PNTCD, Calin Popescu Tariceanu si Marian Milut, impreuna cu liderul Actiunii Populare, Emil Constantinescu, au semnat ieri, la sediul liberalilor, un acord pentru constituirea Polului de Centru-Dreapta PNL-PNTCD-AP, proiect menit "sa conduca la victoria in alegeri a principiilor si valorilor impartasite si sa asigure o majoritate stabila pe termen lung".
Potrivit lui Tariceanu, Polul isi propune sa fie o alternativa reala a Stangii din Romania, precum si o contraofensiva la incercarile de confiscare a valorilor de Dreapta. "Facem o referire evidenta la...   (465 afisari)      5 comentarii
SRI vrea sa fenteze acuzatia de politie politica
-- Raportul de ancheta interna al SRI pe tema cazului "Coldea" a fost elaborat cu un scop precis: anume de a spala Serviciul de acuzatia de politie politica, cuprinsa in Raportul Comisiei SRI.
Surse parlamentare ne-au precizat ca, in documentul parvenit Parlamentului luni seara, sefii SRI isi asuma "erorile de procedura" si "scurgerile de informatii" din cazul Coldea, dar insisita ca in aceasta...   (357 afisari)      1 comentariu
Stiri pe scurt
Republica PLD
PLD si-a lansat, ieri, in cadrul dezbaterii "Reconstructia institutionala a Romaniei: O Noua Republica" proiectul de modificare a Constitutiei. "Nu cred ca este posibila rescrierea Constitutiei intr-un termen mai mic de doi, patru ani, dar orice amanare inseamna continuarea prostului sistem politic" a spus initiatorul demersului, Valeriu Stoica. Proiectul PLD se doreste a fi doar un punct de inceput pentru discutiile privind reformarea legii fundamentale, el urmand...   (227 afisari)
     1 comentariu
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Basescu nu poate. Si da vina pe Moscova (3171 afisari)
 Rasputin ucis de britanici (2817 afisari)
 Mitocanul de la malul marii (2238 afisari)
 Pasajul ingropat (2219 afisari)
 Tur virtual al buncarului lui Hitler (2155 afisari)
 Iliescu a scapat (379 afisari)
 Demisionar de la Cotroceni pentru o restanta (245 afisari)
 Sarko a baut numai ceai la intalnirea cu Putin (129 afisari)
 Avantaj PNL: PSD ar fi promis sa nu introduca motiune de cenzura (73 afisari)
 Partidele l-au lasat pe premier sa stabileasca data euroalegerilor (52 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01438 sec.