Ziua Logo
  Nr. 3960 de miercuri, 20 iunie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
Miting pentru "independenta culturala"
"Sa desfiintezi acest spatiu e o monstruozitate"
-- Grupul pentru Dialog Social (GDS) a invitat membri si simpatizanti ai sai, precum si ai altor ONG-uri si oameni de cultura, la un miting de solidaritate desfasurat ieri la pranz in curtea imobilului din Calea Victoriei 120, "pentru apararea zonei de independenta culturala, artistica, sociala si politica". Conform GDS, actiunea are ca scop protestul fata de cei care ar putea intra, "in mod abuziv si nelegal", in posesia cladirii in care se afla sediul GDS, al Revistei 22, al primei Librarii Humanitas, Green Hours 22 jazz-cafe si Teatrului LUNI de la Green Hours.
Imobilul aflat acum in proprietatea Ministerului Culturii si Cultelor (MCC) ar putea fi cedat Fundatiei pentru Tineret, fiind gresit identificat ca apartinand fostei Uniuni a Tineretului Comunist, in baza...   (332 afisari)      1 comentariu
"Out of Functions" si "trip-rock"
Astazi, miercuri, de la ora 20.00, Centrul National al Dansului Bucuresti prezinta spectacolul "Out of Functions", dupa o idee de Mart Kangro (Estonia), in coregrafia si interpretarea lui Mart Kangro, Kroot Juurak si Manuel Pelmus. "Out of Functions" este un dialog intre trei dansatori care, prin intermediul...   (59 afisari)
Jazz sub zodia performantei
-- Nu odata ne-am dus cu sacul la... jazz-ul laudat, avand drept rezultat o mai mare ori mai mica dezamagire. Dar, in luna iunie, lucrurile par sa stea altfel.
Inca din prima zi, aceea "a copilului", cativa redutabili fii ai jazz-ului german ne-au impresionat prin tinuta si profesionalismul prestatiilor artistice, prin mentalitatea lor de muzicieni realmente...   (129 afisari)
Cismigiu cu fanfare taranesti
-- Intre 22 si 24 iunie, in Parcul Cismigiu va avea loc un Festival National de Folclor, care se va deschide cu o parada de costume populare si va aduce in Bucuresti fanfare taranesti, mesteri si ansambluri ale minoritatilor.
Organizat de Primaria Bucuresti, Festivalul "Muzici si traditii in Cismigiu", aflat la prima editie, propune, timp de trei zile, o serie de manifestari traditionale adevarate. Parada de costume populare...   (251 afisari)
Stiri pe scurt
"Transilvania mea"
Dupa succesul expozitiilor "Trei lumi" (2000), "Portrete din Balcani" (2002), "Rusia post-comunista" (2004) si "Romania" (2006), edita speciala Astra Film Sibiu 2007 lanseaza programul special "Transilvania mea", o privire din interior si din afara asupra unui spatiu cu traditie multiculturala. Fotografii sunt invitati sa trimita o selectie de 30 de lucrari reprezentative pentru tema programului propus de Astra Film Fest la adresa aff@astrafilm.ro si dbudrala@astrafilm.ro....   (81 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Basescu nu poate. Si da vina pe Moscova (3171 afisari)
 Rasputin ucis de britanici (2817 afisari)
 Mitocanul de la malul marii (2238 afisari)
 Pasajul ingropat (2219 afisari)
 Tur virtual al buncarului lui Hitler (2155 afisari)
 Iliescu a scapat (379 afisari)
 Demisionar de la Cotroceni pentru o restanta (245 afisari)
 Sarko a baut numai ceai la intalnirea cu Putin (129 afisari)
 Avantaj PNL: PSD ar fi promis sa nu introduca motiune de cenzura (73 afisari)
 Partidele l-au lasat pe premier sa stabileasca data euroalegerilor (52 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01296 sec.