Ziua Logo
  Nr. 3949 de joi, 7 iunie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
»  
Elevii dintr-a opta sustin doar o singura data Testele nationale * In caz de esec, ei iau calea scolilor de arta si meserii
Pariul cu liceul
-- Cei 232.172 de elevi de clasa a VIII-a iau maine vacanta, cu o saptamana mai devreme decat ceilalti ani de studiu, pentru a sustine, peste zece zile, Testele nationale. Marian Banu, inspectorul de Imagine al ISMB, a atras atentia asupra faptului ca exista o singura sesiune pe an: "Am intrat pe ultima suta de metri, si vreau sa precizez ca sunt zile importante atat pentru parinti, cat si pentru copii, care este bine sa nu mai piarda timpul. Recomandam parintilor sa vina mai des la scoala, pentru ca sunt foarte multe fise de completat. Dirigintii si directorii de scoli cunosc acest lucru, si au obligatia sa le prezinte tuturor parintilor. Dar ma voi referi, in special, la cei care nu au prea venit pe la scoala, si trebuie sa stie ca acum pot fi salvate situatiile de corigenta, de medii neincheiate, de absente. Le recomandam parintii sa vina la scoala, sa cunoasca situatia copiilor, mai ales a celor cu probleme. Testele nationale se sustin o singura data, astfel ca un elev corigent sau cu situatia neincheiata la o materie nu va putea sustine Testele nationale in acest an".
Cei care rateaza intrarea in examen, din cauza corigentelor, pot candida la locurile din scolile de arta si meserii (SAM). "Daca nu va promova Testele nationale, sau va avea corigente, nu inseamna ca drumul...   (252 afisari)      1 comentariu
Gradinite cu chirie
-- Ministerul Educatiei va cauta spatii disponibile in scoli si sa inchirieze locatii pentru amenajarea de gradinite, ca o solutie pe termen scurt, iar Romania se va imprumuta cu 66,8 mil. euro de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei pentru dezvoltarea infrastructurii educationale.
Masurile au fost decise in sedinta de ieri a Guvernului. Premierul Calin Popescu Tariceanu i-a cerut ministrului Educatiei, in sedinta de miercuri a Cabinetului, sa ii prezinte modul in care intentioneaza...   (104 afisari)
Talpa la Rosia Montana
-- Guvernul este de acord cu interzicerea utilizarii cianurilor in industria miniera de extractie a aurului si argintului din Romania.
Potrivit unui comunicat de presa al Ministerului Mediului si Dezvoltarii Rurale, in sedinta sa de ieri, Executivul a adoptat un punct de vedere pozitiv fata de proiectul legislativ initiat de senatorii...   (649 afisari)      2 comentarii
Stiri pe scurt
Direct spre America
Compania Delta Air Lines a lansat ieri cursa directa Bucuresti-New York, care va avea o frecventa de patru zboruri pe saptamana. Directorul financiar al Delta, Loren Neuenschwander a declarat ca zborurile intre Romania si SUA vor avea un grad mediu de ocupare de 70-80%, estimand ca la fiecare zbor vor fi transportati 150 de pasageri. "Circa 60% dintre pasageri vor veni intial de la New York la Bucuresti, dar dorim ca in timp sa egalizam acest raport", a spus...   (233 afisari)
     1 comentariu
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Guvernul absurd (3064 afisari)
 Sotia lui Goga, "Privighetoarea lui Hitler" (2245 afisari)
 Mita la OTV (2219 afisari)
 Cartitele de sub Inter (2060 afisari)
 Rusia il plesneste pe Melescanu (1991 afisari)
 California Dreamin' (nesfarsit) (162 afisari)
 Negocieri, nunti si sfaturi pentru copii (160 afisari)
 Compromis pe schimbarile climaterice (70 afisari)
 Siamezele romance au trecut cu bine de prima operatie (66 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02443 sec.