Ziua Logo
  Nr. 3949 de joi, 7 iunie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
"Casandra" - 50 de ani: Gala Absolventilor si Gala Amintirilor...
Timpuri noi, artisti noi
-- Incepand de astazi si pana pe 17 iunie, 93 de actori, papusari, regizori, teatrologi, coregrafi si scenografi isi vor prezenta creatiile in cadrul celei mai importante manifestari de acest gen din Bucuresti, Gala Absolventilor 2007. Cele 19 evenimente care se vor desfasura la Studioul Casandra, UNATC/sala "Ileana Berlogea", Teatrul Desant, Teatrul Luni de la Green Hours si Muzeul Curtea Veche "ar putea face parte din repertoriul oricarui teatru profesionist", asa cum le prezinta protagonistii, acum, la final de facultate.
Organizata de studentii anului III ai sectiei de Teatrologie a Facultatii de Teatru din cadrul Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica din Bucuresti (UNATC), Gala Absolventilor de anul...   (190 afisari)
Sotia lui Goga, "Privighetoarea lui Hitler"
-- Una dintre lansarile care au polarizat ieri, in prima zi a Salonului de carte BookFest, atentia vizitatorilor a vizat o personalitate controversata din viata politica interbelica. Este vorba despre sotia lui Octavian Goga, personaj central al volumului "Veturia Goga, Privighetoarea lui Hitler" scris de istoricul Mircea Goga si publicat la Editura RAO.
Cartea prezinta "fara partinire", potrivit autorului, biografia unui personaj istoric cunoscut in lumea romaneasca dintre cele doua razboaie, sotia poetului si omului politic Octavian Goga, acuzata ca...   (2245 afisari)      4 comentarii
actuale
Jenny, Sanda, Annie - trei femei, trei destine, trei carti
Jenny Acterian, nascuta in 1916, Sanda Stolojan, nascuta in 1919 si cea mai juna dintre ele, Annie Bentoiu, nascuta in 1927 se numara si ele printre generatoarele, consumatoarele si chiar pe alocuri protagoniste ale unui secol marcat de istorie. Romaneasca. Europeana, universala, cum vrem s-o luam. Povestea...   (326 afisari)
Maraton cultural la ICR Budapesta
-- Imediat dupa vernisajul expozitiei de grafica "Ipotesti" a artistilor de la Univeritatea Nationala de Arta din Bucuresti, coordonati de prof. Mircia Dumitrescu, lector Carmen Apetrei si asistent Carla Duschka, va incepe (azi, la orele 18.00), la Institutul Cultural Roman (ICR) din Budapesta Maratonul Filmului Documentar.
Maratonul continua pe tot parcursul zilei de maine si include, la ora 11.00, o masa rotunda cu tema: "Documentarul - pietroiul din bugetul televiziunii?", moderata de Brindusa Armanca, directorul ICR Budapesta....   (108 afisari)
Haideti sa mancam impreuna!
-- Sambata, la ora 19.30, Editura Brumar si adrian urmanov va invita la Terasa Felix (Str. Vasile Lascar nr. 54) la o lansare ca nici o alta, pentru un volum ca nici un altul.
O lansare in afara Bookfest-ului a unui volum fara trecut de aparat si fara viitor de construit.
Fara moderatori, fara discursuri,
"pentru ca asta e o drama live si
te rog sa intelegi asta, dar
te...   (171 afisari)
Stiri pe scurt
Diversitatea culturala
Romania va gazdui, azi si maine, la Bucuresti si Sibiu, Summit-ul tarilor din Europa de Sud-Est, cu tema "Diversitatea culturala - o punte intre patrimoniul cultural si cultura viitorului", manifestare organizata in cadrul Capitalei Culturale Europene. Vor fi prezenti la Bucuresti sefi de state din cinci tari, ministri ai Culturii, reprezentanti ai organizatiilor internationale, precum UNESCO, OIF, Consiliul Europei, informeaza Ministerul Culturii si Cultelor....   (88 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Guvernul absurd (3064 afisari)
 Sotia lui Goga, "Privighetoarea lui Hitler" (2245 afisari)
 Mita la OTV (2219 afisari)
 Cartitele de sub Inter (2060 afisari)
 Rusia il plesneste pe Melescanu (1991 afisari)
 California Dreamin' (nesfarsit) (162 afisari)
 Negocieri, nunti si sfaturi pentru copii (160 afisari)
 Compromis pe schimbarile climaterice (70 afisari)
 Siamezele romance au trecut cu bine de prima operatie (66 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01363 sec.