Ziua Logo
  Nr. 3938 de vineri, 25 mai 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
Romano-America, postmoderna si teatrala, pe intelesul publicului
"Coolorile" tineretii
-- "Coolori" e un text din "junetea" dramaturgica a lui Peca Stefan, scris pe vremea cand nu era faimos si montat si nici nu castiga premii la Heidelberg. Piesa a avut insa parte de o punere in scena, la Bucuresti, abia de curand, la acea "citadela" a noii dramaturgii numite Teatrul Foarte Mic, in regia unei absolvente a ultimilor ani, Diana Iliescu. Spectacolul nu e tocmai un eveniment, in luna in care scenele bucurestene abunda in premiere incercand sa prinda finalul de stagiune, insa marca sa de importanta vine din contextul, in sfarsit limpezit, al teatrului de text nou: dupa ani de tatonare a limbajului si temelor marginalitatii, iata ca acestea isi gasesc o limba in artele spectacolului.
"Coolori" e o piesa din seria postmodernista a lui Peca, o critica ironica a cliseelor pescuite selectiv din filmele americane, care construiesc, intr-un "puzzle" absurd, o realitate deformata a Vestului...   (154 afisari)
"Katie si hipopotamul" la Nottara
Astazi, la ora 19.30, la teatrul Nottara din Bucuresti va avea loc prima reprezentatie a spectacolului "Kathie si hipopotamul", prezentat de Teatrul George Ciprian din Buzau. Avand la baza textul lui Mario Vargas Llosa, montarea lui Ion Mircioaga, care semneaza si ilustratia muzicala, propune un studiu...   (100 afisari)      1 comentariu
"Cartea vietii" lui Istodor
-- Lucian Mindruta, Robert Turcescu, Serban Huidu, Mihai Gainusa si Doru Buscu au vorbit ieri despre cea mai recenta carte a lui Eugen Istodor, "Cartea vietii mele", amintindu-si, fiecare, despre copilaria in comunism, la o bere, niste mititei si ceva muzica de Gigi Melody.
"Cartea vietii mele" este cartea despre viata mea in blocul N3, la scara 2, de pe bulevardul Sulea 31, azi bulevardul Camil Ressu 31. Totul a inceput ca un alint: o prietena de-a mamei mele m-a chemat...   (396 afisari)
Samanta de scandal
Moda apelurilor intelectuale
Cativa ani dupa evenimentele din decembrie 1989, intelectualul care nu ajungea sa semneze macar un apel se putea simti exclus din randul lumii cu preocupari civice. A fost o moda? Mai degraba a fost o defulare, dupa "seceta" civismului in vremurile comuniste. A folosit la ceva? Nu mai mult decat la o...   (310 afisari)      2 comentarii
Ce citeau romanii acum 68 de ani?
Franta ajuta la inzestrarea armatei romane (I)
-- Sosesc inca trei avioane de bombardament
D-l Radu Irimescu, ministrul aerului si marinei romane a expus eri dimineata presei, programul vizitei d-lui Pierre Cot la Bucuresti. Inainte de a intra in detaliile programului, d-l Radu Irimescu a tinut sa releve personalitatea distinsului oaspe francez.
D-l Pierre Cot, este unul din putinii voluntari din timpul razboiului - ne spune d-sa - care a fost distins cu legiunea...   (75 afisari)
Stiri pe scurt
Eliade in memoriam
Iubitorii operelor lui Mircea Eliade sunt invitati de Editura "Flori spirituale" la un ceai care le va prilejui intalnirea cu scriitorul australian de origine roma
Octavian Sarbatoare si cu cartea lui "Iubire in India". Volumul cuprinde proza romantica si marcheaza aniversarea a 100 de ani de la nasterea lui Mircea Eliade. Evenimentul are loc astazi, 25 mai 2007, intre orele 18.30-20.00, la sediul editurii din Deva, str. Aleea Pacii, bloc K3 ap. 14. Moderator:...   (81 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Vipera neagra (5303 afisari)
 Creaturi din abis (3749 afisari)
 Dansul lasciv al divelor (2373 afisari)
 Capcana pentru PSD (2194 afisari)
 Rusii au "sabie" pentru "scutul" american (2024 afisari)
 Ucraina, in prag de razboi civil (455 afisari)
 PSD merge la Cotroceni dar negociaza majoritatea cu Tariceanu (96 afisari)
 Un dansator celebru la Bucuresti: Jérôme Bel (77 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02169 sec.