Ziua Logo
  Nr. 3937 de joi, 24 mai 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Externe
»  
Chisinaul si Moscova in tatonari
Voronin federalizeaza Basarabia
-- Presedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, s-a intalnit ieri cu secretarul adjunct al Consiliului Securitatii Rusiei, Iuri Zubakov, presupusul autor al unui nou plan privind reglementarea situatiei din Transnistria, informeaza Rompres. Serviciul de presa al Presedintiei de la Chisinau a difuzat un comunicat in care informeaza ca, in cadrul intalnirii dintre Vladimir Voronin si Iuri Zubakov, au fost dezbatute in special aspecte legate de reglementarea transnistreana si perspectivele de reluare a procesului de negocieri.
Supunere in fata planului de la Kremlin
Numele lui Iuri Zubakov, fost ambasador al Federatiei Ruse in Republica Moldova, este asociat unui plan negociat in secret de Vladimir Voronin si Moscova privind...   (1202 afisari)
     2 comentarii
Rusia isi misca trupele fara stirea Europei
-- De neclintit in opozitia manifestata fata de planurile SUA de extindere a scutului american antiracheta pe Continent, Rusia revine cu noi amenintari.
Moscova nu va mai permite inspectiile straine in baza Tratatului Fortelor Conventionale din Europa (CFE) si nu va mai informa despre miscarile de trupe, a declarat, ieri, vicepremierul Serghei Ivanov,...   (1616 afisari)      1 comentariu
Nave militare americane in Golful Persic
-- Noua nave militare americane, inclusiv doua portavioane, au trecut, ieri dimineata, in jurul orei patru GMT, prin stramtoarea Hurmuz, situata in apele internationale, intre Golful Persic si golful Oman. Este pentru prima data, din 2003, cand un numar atat de mare de vase americane patrunde in Golful Persic, informeaza oficiali ai Pentagonului, afirmand ca este vorba despre o manevra de antrenament pe timp de zi, despre care Iranul nu a fost avertizat in prealabil.
Tensiunile dintre Washington si Teheran, in jurul programului nuclear al Iranului si al crizei din Irak, au alimentat temerile regionale privind o posibila confruntare militara care ar putea afecta economia...   (1454 afisari)      2 comentarii
Amnesty International denunta exploatarea fricii
-- Drepturile omului sunt prejudiciate in numele securitatii si luptei impotriva terorismului, denunta organizatia Amnesty International in raportul sau pe 2007, publicat ieri. Documentul subliniaza si "rana deschisa" din Darfur si deriva autoritara din Rusia.
Raportul anual pentru 2007 al Amnesty International (AI), un document de aproximativ 300 de pagini, arata "o globalizare a incalcarilor drepturilor omului", apreciaza Irene Kahn, secretar general al organizatiei....   (324 afisari)      6 comentarii
Stiri pe scurt
Verdict in cazul Djindjici
Douasprezece persoane, printre care si liderul paramilitar sarb Milorad Ulemek - cunoscut sub numele de Legija - au fost condamnate, ieri, la inchisoare pentru asasinarea, in 2003, a fostului premier sarb Zoran Djindjici, informeaza Rompres. Instanta de judecata a decis ca Legija, condamnat la 40 de ani de inchisoare, a fost cel care a organizat atacul de la sediul Guvernului sarb din 12 martie 2003, soldat cu asasinarea lui Djindjici de catre un lunetist....   (235 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Contul Bahamas (4045 afisari)
 Basescu, seful oligarhiei (3633 afisari)
 Tatuajele Angelinei (2050 afisari)
 Celebritati respinse de Harvard (2035 afisari)
 PSD vrea scaunul lui Tariceanu (2034 afisari)
 Brancusi expus la Moscova (318 afisari)
 Procurorii DIICOT nu pot fi audiati de parlamentari (160 afisari)
 Sunshine (79 afisari)
 Pentru o politica externa a Uniunii in linie cu asteptarile cetatenilor (66 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01268 sec.