Ziua Logo
  Nr. 3937 de joi, 24 mai 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
Stop-cadru in aer
-- Universitatea Nationala de Arte isi deschide portile pentru a treia oara
Pictura, grafica, fotografie, arta video, sculptura, monumentala, design, moda, imprimerie, ceramica, pedagogie, sticla, restaurare, scenografie, istorie si traditie la Universitatea Nationala de Arte din Bucuresti (UNA) toate acestea le vor fi expuse, "on air", vizitatorilor.
"Porti Deschise la UNA-Simpozion de Arte Vizuale" este un eveniment care a ajuns la cea de a treia editie si care, depaseste acum...   (205 afisari)
Arhitecti premianti
-- Marti, la Fratelli Studios, a avut loc festivitatea de decernare a premiilor celei de-a V-a editii a Anualei de Arhitectura. Acest moment a onorat una dintre sectiunile evenimentului - Expozitia-concurs - care a reunit anul acesta aproximativ 150 de lucrari inscrise de arhitecti si studenti in sapte sectiuni diferite: fotografie, diploma, carte, studii si proiecte, restaurare si abilitare, amenajari si design interior si arhitectura.
Premiul special "Opera Omnia" a fost acordat...   (252 afisari)
Capitala mondiala a teatrului
Capitala Culturala Europeana Sibiu va fi scena a aproximativ 350 de reprezentatii de teatru "traditional", de strada, de improvizatie, etc., de-a lungul celor zece zile ale Festivalului International de Teatru (FITS), ajuns la a XIV-a editie. Desi pe afis prima zi a FITS e data a fi 26 mai, festivalul incepe cu doua zile mai devreme, adica azi. Orientat mai mult decat in alti ani pe spectacole de exterior, FITS are in program reprezentatii ale unor trupe internationale...   (101 afisari)
Muzeul povestilor
Astazi, incepand cu ora 17.00, la Palatul Cercului Militar National, va avea loc o dezbatere cu publicul in vederea infiintarii unui muzeu de antropologie urbana. Proiectul unui astfel de muzeu in Bucuresti se focalizeaza pe mai multe paliere temporale avand o dubla perspectiva de cercetare stiintifica si de reprezentare muzeala: cultura materiala si cultura spirituala, unde vor fi incluse studiul si cunoasterea mentalitatilor. "Si povestile voastre pot fi intr-un muzeu..." este...   (154 afisari)
Zgomot amutit
-- Nominalizat de catre American Library Association la categoria "Cartea anului" si aflat pe lista de bestselleruri a ziarului Washington Post, romanul lui Jens Christian Grondahl, "Liniste in octombrie", a fost tradus de curand si in Romania, fiind una dintre cele mai recente aparitii de la Editura Niculescu.
"Liniste in octombrie" este prima carte pe care scriitorul danez a tradus-o in engleza si a publicat-o in Statele Unite. In 2004, Grondahl a primit Prix Literraire des Ambassadeurs...   (78 afisari)
Stiri pe scurt
Sa cunoastem scriitorii
Maine, la ora 17.00, la Sala Oglinzilor de la sediul Uniunii Scriitorilor va avea loc o intalnire cu Alexandru George, in cadrul ciclului "Scriitorul si criticii sai", care face parte din programul "Sa ne cunoastem scriitorii". Moderatorul evenimentului este Gabriel Chifu si vor prezenta Barbu Cioculescu, Livius Ciocarlie, Annie Bentoiu si Sorin Lavric. (M.A.)
Democratie desenata
Astazi, la ora 18.00, la Muzeul National de Arta Contemporana al Romaniei,...   (84 afisari)
     1 comentariu
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Contul Bahamas (4045 afisari)
 Basescu, seful oligarhiei (3633 afisari)
 Tatuajele Angelinei (2050 afisari)
 Celebritati respinse de Harvard (2035 afisari)
 PSD vrea scaunul lui Tariceanu (2034 afisari)
 Brancusi expus la Moscova (318 afisari)
 Procurorii DIICOT nu pot fi audiati de parlamentari (160 afisari)
 Sunshine (79 afisari)
 Pentru o politica externa a Uniunii in linie cu asteptarile cetatenilor (66 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02254 sec.