Ziua Logo
  Nr. 3930 de miercuri, 16 mai 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
»  
Dovada Flota
-- Document zdrobitor: Ministrul Basescu a aprobat numirea lui Basescu in consiliul de administratie al firmei din Bahamas, care a cumparat navele PETROMIN cu un dolar bucata
Afacerea PETROMIN a demarat in 1991, cand secretarul de stat Basescu semna cu TORVALD KLAVENESS, un protocol de retehnologizare a 16 nave * A urmat infiintarea PETROKLAV Inc. Bahamas, care ii avea ca actionari pe TORVALD si PETROMIN * Mineralierele romanesti si-au schimbat proprietarul si pavilionul in baza unor simple facturi * Basescu s-a pus astfel intr-un major conflict de interese, avand calitate de om de afaceri la o firma straina si de inalt functionar de stat care gira afacerea * Pentru acoperirea creditului norvegian de 45 de milioane de dolari, devenit, cu dobanzi, de 77 de milioane de dolari, s-a trecut la vanzarea navelor * Desi vapoarele valorau peste 200 de milioane de dolari, acestea au fost date pe 63 de milioane de dolari * Manevra lui Basescu a dus, practic, la dezastrul flotei PETROMIN * Curtea de Conturi a Romaniei si Ministerul Finantelor au evaluat frauda la peste 111 milioane de dolari * Statul roman a fost prejudiciat cu sute de milioane de dolari prin escrocheria PETROMIN   (5455 afisari)      38 comentarii
Cotidianul britanic The Times scrie despre luptele absurde de pe scena politica romaneasca
"Campanie murdara pentru referendum"
-- "Presedintele de la telefon care are nevoie de puterea poporului sa-si recapete palatul" titreaza cotidianul britanic The Times un articol in care prezinta criza politica de la Bucuresti: "Imaginati-va urmatoarele: un premier al unei natiuni mari din Uniunea Europeana il critica pe seful sau de stat in cadrul unui talk-show televizat. Liniile telefonice sunt deschise pentru telespectatori, iar primul apel vine de la... presedintele furios, telefonand de pe canapeaua din sufragerie pentru a-i tine o predica moralizatoare premierului".
Politica pe culmile absurditatii
The Times apreciaza ca "Aceasta este Romania care, prinsa in clestii unei campanii murdare pentru referendum, este hotarata sa aduca politica pe culmile ametitoare ale...   (1812 afisari)
     1 comentariu
Clauza de salvgardare e pe masa lui Frattini
-- Comisarul european pentru Justitie va analiza scrisoarea lui Markus Ferber * Diplomatii SUA si UE merg azi la sedinta CSM unde se dezbate cazul "Tulus"
Indeplinirea angajamentelor Romaniei privind reforma Justitiei beneficiaza de o atentie maxima din partea Statelor Unite ale Americii si Uniunii Europene.
Comisarul european pentru Justitie Franco...   (977 afisari)
     7 comentarii
Canalul Bastroe devine o problema a UE
-- Ministrul Cioroianu a declarat, luni la Bruxelles, ca unul dintre subiectele interventiei sale in plenul Consiliului Afaceri Generale l-a constituit Canalul Bistroe, problema ce s-a dovedit pana acum imposibil de rezolvat prin singura capacitate de interventie a diplomatiei romanesti.
Starea de fapt confirma acest lucru: autoritatile ucrainiene, indiferente la toate protestele romanesti, si-au continuat nestingerite lucrarile la canal, inaugurat acum in scop experimental. Urmeaza ca,...   (1044 afisari)
UE ne lasa Miorita
-- Giorgio Ficcareli, reprezentant al Comisiei Europene in Romania, a declarat, ieri, la Sibiu, ca transhumanta nu este interzisa in Europa, ci este chiar incurajata, informeaza Mediafax. "Transhumanta nu este interzisa in Europa, din contra, este o practica recomandata din punct de vedere ecologic pentru ca apar avantaje pentru terenurile peste care trec turmele. Transhumanta este ecologic recomandata in conditiile respectarii reglementarilor din domeniu", a declarat Ficcarelli.
Potrivit lui Giorgio Ficcareli, transhumanta trebuie insa sa fie organizata pentru ca animalele sa nu treaca peste zone care apartin proprietatii private. "Este necesar ca aceste animale sa poata fi identificate...   (748 afisari)      4 comentarii
Striviti de excavator
-- O persoana a murit si o alta a fost grav ranita ieri dupa-amiaza, dupa ce cupa unui excavator s-a prabusit peste ei.
Potrivit purtatorului de cuvant al Politiei Capitalei, Christian Ciocan, tragicul accident s-a produs in timp ce barbatii efectuau lucrari la Poligonul Ilioara din cartierul bucurestean Vitan. In urma...   (330 afisari)      1 comentariu
CSAT a decis desecretizarea dosarelor din arhiva armatei
-- Membrii CSAT au decis in sedinta de ieri desecretizarea unor dosare aflate in arhiva Ministerului Apararii, in speranta ca printre acestea s-ar afla si dosarul lui Traian Basescu.
Consiliul nu a reusit sa avizeze pachetul de legi privind siguranta nationala, asa cum solicitase Senatul si a decis ca legea cadru privind securitatea nationala, parte a pachetului, sa fie refacuta. Cu...   (1110 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Cu Basescu inainte! (5468 afisari)
 Dovada Flota (5455 afisari)
 Avion deturnat de o partida de sex (2956 afisari)
 Orasul plutitor (2195 afisari)
 "Campanie murdara pentru referendum" (1812 afisari)
 Renegocierea majoritatii parlamentare, legea lustratiei si o colaborare cu Iliescu, Constantinescu si Regele Mihai (369 afisari)
 Unul dintre cei mai mari traficanti de heroina, arestat cu ajutor romanesc (205 afisari)
 Activitatea Directiei Nationale Anticoruptie la control (75 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02701 sec.