Ziua Logo
  Nr. 3924 de miercuri, 9 mai 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
Scriitorul Octavian Paler s-a stins din viata
Portret "intr-o oglinda sparta"
-- Cateva sute de oameni i-au adus, marti, un ultim omagiu scriitorului Octavian Paler, al carui trup neinsufletit a fost depus in spatiul de la Rotonda 13 a Muzeului National al Literaturii Romane. Octavian Paler a incetat din viata luni, in jurul orei 19.30, la domiciliul sau, in urma unui atac de cord. Membru al Uniunii Scriitorilor si, dupa '89, membru fondator al Grupului pentru Dialog Social, Paler a fost decorat in 2003 de catre presedintele tarii cu Ordinul national "Steaua Romaniei". In 2005, Octavian Paler a primit premiul Opera Omnia al Uniunii Scriitorilor. Unul dintre cei mai importanti scriitori si jurnalisti din Romania, Octavian Paler s-a stins din viata la varsta de 80 de ani si va fi inmormantat astazi, la ora 14.00, la Cimitirul Sf. Vineri. Trupul neinsufletit al scriitorului va ramane la Muzeul Literaturii Romane pana astazi, la ora 12.00.
Prieteni sau oameni care l-au cunoscut doar prin opera sa au trecut astazi pe la Rotonda 13 de la Muzeul National al Literaturii Romane pentru a aprinde o lumanare la sicriul scriitorului Octavian Paler....   (927 afisari)
Domnul Paler
As vrea sa pot scrie ceva de natura sa-i faca pe oameni sa-si dea seama ce au pierdut odata cu disparitia fizica a domnului Octavian Paler. Nu cred insa ca voi reusi, nu doar din cauza tristetii. Ci mai ales pentru ca e foarte greu sa gasesti cuvintele care sa surprinda esenta unui om, mai ales a unui...   (702 afisari)      3 comentarii
Fanfare militare din sapte tari
Sapte tari din Uniunea Europeana si-au trimis fanfare la Bucuresti, pentru a sustine un spectacol dedicat Zilei Europei, a anuntat, ieri, primarul general Adriean Videanu. Este vorba despre Bulgaria, Cipru, Germania, Ungaria, Italia, Lituania, Spania, alaturi de care se inscrie, bineinteles, formatia...   (182 afisari)
Ce citeau romanii acum 68 de ani?
Pionerii aviatiei din Balcani
Printre pionerii aviatiei este si unul dat uitarii si anume Nestor Costici, un taran din Balcani, care acum 170 de ani a reusit cel dintai sa se deplaseze in zbor pe un fel de avion. In tineretea lui facea zmeuri pentru tineretul satului. Apoi a nascocit el insusi un aparat de zburat, original, compus dintr' un trunchiu gol de copac, la care era adaptata o masina complicata. Costici se vari in interiorul trunchiului si zbura astfel...   (60 afisari)      2 comentarii
Stiri pe scurt
Pe Calea Victoriei in Micul Paris
Actorii principali si o parte din dansatorii spectacolului de cabaret "Micul Paris" au defilat aseara pe Calea Victoriei. Trei care, transformate in scena, au parcurs Calea Victoriei, locul de promenada preferat in perioada interbelica. Pe cele trei scene, fiecare cu un desen scenografic diferit, inspirat din fotografii de epoca, s-au aflat actorii interpreti ai unor personalitati din lumea interbelica, alaturi de orchestra Cardinal si taraful Ciuleandra....   (91 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Arde-l pe corupt! (4289 afisari)
 Spionii romani sunt scumpi si prosti (3661 afisari)
 Drum bun, domnule Octavian Paler! (2546 afisari)
 Fara probe (2543 afisari)
 Mormantul regelui Irod cel Mare (2385 afisari)
 Legea ANI, adoptata de Senat cu unanimitate (166 afisari)
 Virgil Ardelean inlocuit de la sefia fostei ''Doi si-un sfert'' (115 afisari)
 Demisii la varful ministerului Justitiei (86 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01332 sec.