Ziua Logo
  Nr. 3913 de miercuri, 25 aprilie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Externe
»  
Presedintele Voronin negociaza in secret cu Moscova un plan de federalizare a Republicii Moldova si pastrare a trupelor la Nistru
Arama pe fata
-- Informatia privind un nou plan al Moscovei de mentinere a trupelor in Republica Moldova - care ar fi primit acordul presedintelui de la Chisinau Vladimir Voronin a pus pe jar comunitatea europeana. Circulatia diplomatilor pe ruta Moscova-Chisinau s-a intensificat in ultimele zile - iar reactivarea planului Kozak de federalizare a Republicii Moldova pare mai actuala ca niciodata.
Acord secret Voronin-Moscova
Diplomatia UE este in alerta, incercand sa verifice informatiile potrivit carora Republica Moldova ar fi incheiat un acord secret cu Rusia privind viitorul Transnistriei,...   (1142 afisari)
     1 comentariu
Doliu in Rusia
-- Presedintele rus, Vladimir Putin, a decretat azi, 25 aprilie, zi de doliu national in memoria primului lider rus post-sovietic, Boris Nicolaevici Eltan, decedat luni, la varsta de 76 de ani, in urma unui atac de cord cauzat de o insuficienta cardio-vasculara.
"L-am cunoscut pe Boris Nicolaievici drept o persoana curajoasa, dar geniala si afectoasa. A fost un lider ferm si indraznet, sincer si onest in apararea pozitiilor sale (...) un lider national care si-a...   (269 afisari)      1 comentariu
Conducta Nabucco incaiera politicienii ungari la Bruxelles
-- Proiectul european privind construirea gazoductului Nabucco starneste dispute nu doar in Ungaria, tara care da semne clare ca nu l-ar mai sustine, in favoarea unui alt proiect, al Rusiei, ci si in Parlamentul European.
Doi politicieni ungari au polemizat, luni, in plenul Parlamentului European de la Strasbourg, pe tema proiectului Nabucco, de construire a unei conducte pentru transportul catre Europa Centrala a gazelor...   (1029 afisari)      1 comentariu
   (399 afisari)      1 comentariu
Cioroianu, refuzat de Rice
-- Ministrul de Externe, Adrian Cioroianu, a inregistrat, saptamana aceasta, un prim esec, dupa ce a solicitat, fara succes, o intrevedere cu secretarul de Stat american, Condoleezza Rice, cu ocazia reuniunii ministrilor de Externe din tarile NATO, de la Oslo, prevazuta pentru perioada 26-27 aprilie.
Potrivit Mediafax, Cioroianu a fost refuzat de Rice, din motive de timp. Oficialul american va sta putin la Oslo, iar agendele celor doi ministri nu s-au potrivit, a fost explicatia oferita de purtatorul...   (1954 afisari)      12 comentarii
Stiri pe scurt
Verdict al comisiei bulgare de deconspirare
Comisia bulgara insarcinata cu deschiderea arhivelor fostei securitati va prezenta, astazi, Comisiei Electorale Centrale, informatii despre cei care candideaza pentru Parlamentul European. Infiintata pentru a studia arhivele clasificate ale fostului serviciu de informatii, comisia a trebuit sa verifice daca vreunul dintre candidatii pentru PE a fost agent de spionaj sau daca a furnizat informatii serviciilor secrete. Comisia a inaintat...   (241 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Comunistul travestit (5428 afisari)
 Vesnica lui suspendare (4917 afisari)
 Raman la ZIUA - Dare de seama! (4035 afisari)
 Refuzat si rasucit (3562 afisari)
 Macovei se gandeste sa emigreze (3142 afisari)
 Suprasolicitare la locul de munca? Anorexie nervoasa? O tanara de 31 ani a incetat, brusc, din viata (690 afisari)
 Moneda romaneasca, Rocky al finantelor (194 afisari)
 Batalia pentru referendum (103 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00868 sec.