Ziua Logo
  Nr. 3913 de miercuri, 25 aprilie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
Sibiul a gazduit luni seara una dintre cele mai frumoase festivitati ale Premiilor Uniter
O Gala pentru liniste
-- Ar putea parea un circ ambulant. E un cort cu aer oriental, alb, cu sase turnulete albastre. A fost montat in doua luni: acum doua saptamani, abia fusese dotat cu panou de electricitate si nu avea inca un sistem de incalzire. Pe 23 aprilie (de Sfantu Gheorghe si ziua de nastere a lui Shakespeare), Pavilionul 2007 de la Sibiu s-a transformat intr-o sala de spectacol primitoare, eleganta, cu covor rosu si invitati celebri, datorita eforturilor aproape supraomenesti ale celor 120 de tehnicieni deplasati de UNITER si tuturor fortelor locale mobilizate de sibieni.
Ca si in anii anteriori, regele Mihai si familia regala au fost aplaudati in picioare la intrarea in Pavilion, de cetatenii "teatrali" ai unei republici practic fara presedinte. Grupul muzical "Barocco",...   (351 afisari)      1 comentariu
SAMANTA DE SCANDAL
Mircea Cartarescu scrie
Nu mai este de multa vreme o stire de presa ca Mircea Cartarescu este, azi, scriitorul roman tradus in strainatate cu cel mai mult succes de presa. Nu stim cati cititori de acolo il citesc, dar e de presupus ca mediatizarea traducerilor sale nu ramane fara urmari pe piata lecturii. Succesul sau cel mai...   (817 afisari)      1 comentariu
Urme de plasmuitor la Roma
La Accademia di Romania din Roma a avut loc pe 20 aprilie vernisajul unei expozitii de pictura si grafica apartinandu-i tanarului artist Silviu Barsan si intitulata "Mana care lasa urme". La vernisaj a fost prezent si Dan Eugen Pineta, directorul general al Accademiei di Romania. Despre Silviu Barsan,...   (168 afisari)
Precizare
In legatura cu informatiile prezente si viitoare aparute in presa in legatura cu raporturile de munca ale doamnei Cornelia Palos cu Ministerul Culturii si Cultelor, Biroul de presa al MCC este imputernicit sa faca urmatoarele precizari: * Doamna Cornelia Nicoleta Palos a avut cu Ministerul Culturii si...   (120 afisari)
Ce citeau romanii acum 68 de ani?
Regimul inchisorii pentru delincventii de opinie (I)
La Consiliul Legislativ se studiaza un proiect pentru reglementarea vietii in penitenciarele tarii. Prin acest proiect se tinde la stabilirea unui acord intre viata si regimul din penitenciare si dispozitiile noilor legiuiri penale. Cum dintre principalele inovari ale noului cod penal se gaseste si introducerea unei demarcatii precise intre detinutii de drept comun si cei condamnati pentru delicte de opinie,...   (56 afisari)
Stiri pe scurt
Expozitie tubulara
In cadrul TimOrgelFest, festival care se afla in desfasurare in sapte orase din vestul tarii, pe 23 aprilie, a avut loc (Aula Magna de la Universitatea de Vest din Timisoara) vernisajul expozitiei "Orga intre traditie si actualitate", cu orgi clasice si digitale (foto). Recitalurile de azi sunt: * Resita (ora 19.0, Biserica Catolica "Maria Zapezii") - Emanuel Novac, Adela Sinca, Gabriela Popovici, Camelia Partenie si Adrian Marcovici cu un program de Bach, Brahms...   (102 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Comunistul travestit (5428 afisari)
 Vesnica lui suspendare (4917 afisari)
 Raman la ZIUA - Dare de seama! (4035 afisari)
 Refuzat si rasucit (3562 afisari)
 Macovei se gandeste sa emigreze (3142 afisari)
 Suprasolicitare la locul de munca? Anorexie nervoasa? O tanara de 31 ani a incetat, brusc, din viata (690 afisari)
 Moneda romaneasca, Rocky al finantelor (194 afisari)
 Batalia pentru referendum (103 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.03172 sec.