Ziua Logo
  Nr. 3912 de marti, 24 aprilie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
Voce ocultata, apreciata de Papa
-- Tenorul si compozitorul Ion Falculete, un artist despre care aproape nimeni nu stie nimic in Romania
Exista, si dupa 1989, cazuri ale unor mari artisti care sunt marginalizati. Compozitorul si tenorul Ion Falculete (foto) - cenzurat de comunisti si constrans la o simpla cariera de profesor de canto inainte...   (591 afisari)
Harababura cu premii
Ieri, la Casa Universitarilor din Bucuresti, Societatea Umoristica "Pacala" si revista "Harababura", condusa de Geo Saizescu, au acordat premiile, pe anul 2006, pentru unii dintre cei mai cunoscuti umoristi in literatura, grafica de gen si artele spectacolului. Aceasta a fost cea de-a cincea editie a...   (172 afisari)
Grosan, premiat de "Convorbiri literare"
Sambata trecuta, revista "Convorbiri literare" a acordat premiile ajunse in acest an la editia a XI-a. Premiul pentru proza a avut doi castigatori - Magda Ursache si colegul nostru Ioan Grosan. "Debutul" i-a revenit poetului aradean Vasile Leac * "poezia" - Shaul Carmel, presedintele Asociatiei Scriitorilor...   (140 afisari)      1 comentariu
actuale
Profesorul cetatean dr. ing. Liviu Librescu
Un evreu originar din Ploiesti ajunge pe prima pagina a marilor cotidiane ale lumii si pe fluxurile de stiri ale marilor agentii de presa sa se vorbeasca elogios despre un om si o tara. Profesorul Liviu Librescu, cetatean israelian si profesor american la Virginia Tech University, devine printr-un simplu...   (833 afisari)      1 comentariu
Stiri pe scurt
Marlania scrisa
"Definirea marlaniei nu face obiectul prezentului volum, iar ostracizarea ei nu sta in intentia autorului. Se incearca o simpla prezentare a fenomenului in ipostaze dinamice, la care cititorul de toate varstele este invitat sa se raporteze si sa se racordeze. In acest sens, <<Canticele marlanesti>> sunt o opera deschisa", anunta Humanitas Educational, editorul cartii "Cantice marlanesti" de Florin Bican. Lansarea are loc azi, de la orele 18.00, la Libraria Humanitas...   (110 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Iubit, demis (6475 afisari)
 Cazul RONCEA (6373 afisari)
 Basescu incaiera PD (4482 afisari)
 Cazul Roncea (3981 afisari)
 Colegilor mei din presa: Nu imi dau demisia! (3695 afisari)
 In cazul invalidarii referendumului, Parlamentul va decide calea de urmat (619 afisari)
 Premii pentru toata lumea (191 afisari)
 Valentin Ceausescu interogheaza Muzeul National de Arta (119 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02064 sec.