Ziua Logo
  Nr. 3909 de vineri, 20 aprilie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
"Memorialul Durerii", un curs de libertate predat de cei care au fost pilde vii
Istoria care nu se invata nicaieri
-- La Institutul Cultural Roman (ICR) din Bucuresti a avut loc, miercuri seara, lansarea volumului "Memorialul Durerii", subintitulat "O istorie care nu se invata la scoala" de Lucia Hossu-Longin si insotit de 10 DVD-uri care contin 36 de episoade din serialul produs si difuzat de TVR. Cartea este publicata de editura Humanitas, iar cele zece DVD-uri sunt editate de TVR Media si Humanitas Multimedia. Alaturi de autoare, la lansarea organizata de Humanitas si Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului in Romania, au vorbit despre filmele Luciei Hossu-Longin (foto) si despre rezistenta comunista Horia-Roman Patapievici, Marius Oprea si Constantin Ticu Dumitrescu. Manifestarea de la ICR s-a incheiat cu difuzarea unui episod din documentarul "Memorialul Durerii".
Povesti dintr-o lume cosmaresca, cu zgomote de lanturi, cu strigate de libertate ramase intre ziduri, cu crime niciodata pedepsite, cu vieti distruse pe vecie. Povesti dintr-o lume orwelliana traita pe...   (285 afisari)      2 comentarii
Stiri pe scurt
Nu figuratie, joaca!
In acest sfarsit de saptamana (20-22 aprilie), usile Facultatii de Teatru a Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica "I.L. Caragiale" sunt deschise, a-XI-a oara. Evenimentul "Usi deschise" isi propune sa reflecte activitatea studentilor - actori, regizori, scenografi, coregrafi si critici de teatru - prin intermediul unor ateliere de creatie. "Nu face figuratie, joaca pe bune!", sub acest slogan propun organizatorii o formula interactiva de...   (92 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Pariul meu a fost castigat (5628 afisari)
 Vin la Cotroceni! (5183 afisari)
 Tin pariul lui Sorin Rosca Stanescu! (3674 afisari)
 "Va voi spune adevarul acestei guvernari" (3346 afisari)
 Confesiunile ucigasului de la Virginia Tech (3212 afisari)
 19:00 (953 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01239 sec.