Ziua Logo
  Nr. 3908 de joi, 19 aprilie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Externe
»  
Sefa echipei Departamentului de Stat pentru reconstructia provinciei Diyala, fost diplomat veteran la Bucuresti, in exclusivitate pentru ZIUA despre politica americana in Irak si Romania
SUA trebuie sa schimbe calea razboiului in Irak
-- O veritabila specialista a diplomatiei americane, Kiki Skagen Munshi, fosta reprezentanta a Ambasadei SUA la Bucuresti, ne-a acordat un interviu in exclusivitate la intoarcerea din Irak, unde a condus o echipa a Departamentului de Stat al SUA pentru reconstructia provinciei Diyala. Kiki Munshi a petrecut in Romania, cu intermitente, aproape doua decenii, fiind martora a caderii regimului Ceausescu. La apelul profesorului Dinu C. Giurescu, a contribuit la salvarea monumentelor arhitectonice si ortodoxe ale Bucurestiului sistematizat, cum ar fi Biserica Mihai Voda. Are un doctorat in istorie la Universitatea din Bucuresti, cu teza "Romania vazuta de pictori straini in secolul XIX", care reliefeaza europenismul romanilor prin analiza lucrarilor de arta ale vremii. Munshi, pe care Washington Post o descrie drept un veteran al diplomatiei care incearca sa schimbe razboiul din Irak prin aplicarea unor politici neconflictuale, respinge abordarile unilaterale ale unor factori de decizie ai SUA atat in Irak cat si in Romania.
V-ati intors recent din Irak. Puteti sa ne spuneti cate ceva despre misiunea dumneavoastra acolo?
Am condus misiunea de prevenire si reconstructie pentru ajutorarea provinciei Diyala, de la nord de Bagdad,...   (690 afisari)
     5 comentarii
Stiri pe scurt
Soc si recunostinta la Bucuresti
Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a semnat, ieri, un decret prin care ii confera Ordinul National Steaua Romaniei in Grad de Mare Cruce profesorului israelian de origine romana, Liviu Librescu, decedat in cadrul atacului produs, luni, in campusul Univesitatii americane Virginia Tech din Blacksbur, si soldat cu 32 de victime. Gestul profesorului Librescu, care si-a pierdut viata salvandu-si studentii, a fost omagiat si de Ambasada SUA la Bucuresti,...   (328 afisari)
     2 comentarii
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Pariul meu (4473 afisari)
 DEMERSUL PACEPA (3083 afisari)
 Apocalipsa dupa Basescu (2880 afisari)
 A murit regina Hong Kong-ului (2642 afisari)
 "Isi fenteaza Basescu adversarii?" (2385 afisari)
 19:30 - Basescu a parasit Piata Universitatii (1346 afisari)
 Vot zdrobitor pentru suspendarea presedintelui (533 afisari)
 Rusia are un plan nou pentru Transnistria (172 afisari)
 Contestatia ZIUA, respinsa de CNA (107 afisari)
 Wild Hogs (Gasca nebuna) (76 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01975 sec.