Ziua Logo
  Nr. 3908 de joi, 19 aprilie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
Othello a la Freud
-- Fixatia ucraineanului pentru Shakespeare
Nu este pentru prima data cand regizorul Andryi Zholdak monteaza "Othello" pe scena Teatrului din Sibiu. In 2003 regizorul ucrainean a castigat premiul Uniter pentru Cel mai bun spectacol cu o adaptare...   (118 afisari)
Korsunovas si Andrei Serban se intalnesc la B-FIT
Din 20 aprilie pana pe 20 mai, ArCuB si Primaria Municipiului Bucuresti organizeaza prima editie a Festivalului International de Teatru - B-FIT, avand drept invitati trupe din Europa (Bulgaria, Letonia, Marea Britanie, Lituania, Italia, Franta, Cehia), Statele Unite si Israel, alaturi de trupe romanesti...   (139 afisari)
Librex deschis
Ieri s-a deschis la Iasi cea de-a XV-a editie a Targului International de Carte "Librex", desfasurat la Palatul Culturii, la care sunt prezente toate marile edituri din tara. Pana duminica, ultima zi a Targului vor avea loc numeroase landari de carte la care vor participa autori romani. Astazi, va fi...   (112 afisari)
Inger si mister
Premiera absoluta a spectacolului "Ingerul de foc" dupa Valeri Briusov, in adaptarea si regia canadianului Gregory Hlady, va avea loc in aceasta seara la Teatrul National din Timisoara. Alegerea regizorului s-a oprit asupra romanului lui Briusov (o calatorie initiatica prin iubire, de factura faustiana,...   (62 afisari)
Ce citeau romanii acum 68 de ani?
"Sforaria Tatarescu - Inculet"
-- Un guvern de amestecatura ( I )
Va prezentam fragmente din discursul d-lui Ion Mihalache dela banchetul dela " Gib", care a sarbatorit eri succesul pre-electoral din Ilfov.
"Guvernul diversiunilor si echivocurilor urmareste adancirea echivocurilor cu deviza: " dupa noi potopul"- si pune la cale o noua diversiune ca opinia publica sa se indrepte incotro ar voi guvernul.
Iata insa ca tara nu se lasa influentata de sforile d-lor...   (47 afisari)
Stiri pe scurt
Petru Cretia, 70
Maine, incepand cu ora 13.00, la Rotonda 13 a Muzeului National al Literaturii Romane va fi vernisata expozitia "Petru Cretia 1927-1997", continand fotografii, obiecte si documente din arhiva MNLR. Invitati la eveniment sunt Tia Serbanescu, Radu Bercea, Mircea Horia Simionescu si Sorin Vieru si Florin Zamfirescu, amfitrion Alexandru Condeescu. (M.A.)
Vis fara bariere
Dan Puric va prezenta one-man show-ul "Vis", premiat in Elvetia si SUA, la Festivalul International...   (90 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Pariul meu (4473 afisari)
 DEMERSUL PACEPA (3083 afisari)
 Apocalipsa dupa Basescu (2880 afisari)
 A murit regina Hong Kong-ului (2642 afisari)
 "Isi fenteaza Basescu adversarii?" (2385 afisari)
 19:30 - Basescu a parasit Piata Universitatii (1346 afisari)
 Vot zdrobitor pentru suspendarea presedintelui (533 afisari)
 Rusia are un plan nou pentru Transnistria (172 afisari)
 Contestatia ZIUA, respinsa de CNA (107 afisari)
 Wild Hogs (Gasca nebuna) (76 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02248 sec.