Ziua Logo
  Nr. 3907 de miercuri, 18 aprilie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
Mihai Maniutiu, premiere la Sibiu si Cluj
Holocaustul si Psalmii lui Solomon
"Trilogia evreiasca" a lui Maniutiu incepe in Capitala Culturala Europeana Sibiu cu "Shoah. Versiunea Primo Levi", montat pentru a doua oara de acelasi regizor, dupa varianta de la Oradea de acum doi ani. Tripticul cuprinde, de asemenea, "Ecleziastul" si "Experimentul Iov", inscenarile a doua "carti"...   (375 afisari)
"Schisma rosie" si romanii timoceni
Volumul "Schisma rosie. Romania si declansarea conflictului sovieto-iugoslav (1948-1950)" sub semnatura lui Florin Constantiniu si Adrian Pop a aparut la Editura Compania oferind cititorilor romani o ampla colectie de documente care reflecta desfasurarea conflictului Tito-Stalin din punctul de vedere...   (312 afisari)
A murit Gil Dobrica
-- In urma cu un an, cand devenea sexagenar, Gil Dobrica declara ca regreta ca n-a reusit sa-si intemeieze o familie, dar a spus ca arta cere sacrificii. "In meseria asta, casatoriile se fac si se desfac aiurea. Mie mi-a dat Dumnezeu harul cantecului, pe asta am pedalat", marturisea artistul.
Gil Dobrica (61 de ani) a murit ieri, in jurul pranzului, in locuinta surorii sale din Craiova, care il ingrijea de cand boala devenise grea. Suferea de guta cronica si pneumonie dubla, in ultimele zile...   (1159 afisari)      7 comentarii
"Memorialul Durerii" o carte in 36 de DVD-uri
Portretele unor fosti detinuti politici, ale unor partizani sau, dimpotriva, tortionari, informatii inedite despre rascoalele taranesti impotriva colectivizarii, despre hartuirea si rezistenta Bisericii, despre intelectualii care au avut de suferit sau au platit cu viata faptul ca s-au impotrivit comunismului...   (399 afisari)      2 comentarii
Ce citeau romanii acum 68 de ani?
-- Visiunea mortii lui Anton Holban (II)
Iata astfel prin cateva linii trasate, figuri ca aceea a unei mici japoneze, a Odettei ori a prietenei din copilarie Desiree; locuri minunate, cum acel Mincil din preajma Balcicului, straveziu de argintiul...   (210 afisari)
Stiri pe scurt
Efect de seara
Astazi (ora 17.30), la clubul Green Hours va avea loc intalnirea "Efectul de seara", cu poetul Gelu Vlasin si regizorul Radu Afrim. Cei doi vor vorbi despre activitatea lor si, de asemenea, vor fi prezentate proiectii din spectacolele regizate de Radu Afrim, precum "joi.megaJoy" si "Inimi cicatrizate". Va avea loc un poetry performance cu versurile lui Gelu Vlasin, cantate de Cristina Cornea. Moderatorii intalnirii sunt Ovia Herbert si Catalina George. (M.A.)
Juriu...   (116 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Pipaieli cu Elena Udrea (14630 afisari)
 Portret de presedinte (4332 afisari)
 De ce nu poate fi suspendat Traian Basescu (3560 afisari)
 Demisie in cinci minute (3386 afisari)
 Richard Gere, urat de toata India (3365 afisari)
 SRI, acuzat de politie politica la comanda lui Basescu (380 afisari)
 Parlamentarii nu-l vor pe Sever Voinescu ambasador (105 afisari)
 Ziua cea mare (99 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01396 sec.