Ziua Logo
  Nr. 3905 de luni, 16 aprilie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
»  
Militari romani raniti in Irak
-- Un transportor amfibiu blindat aflat in misiune s-a rasturnat in conditii suspecte in apropiere de Tallil
Patru militari romani au fost raniti, sambata 14 aprilie a.c, in urma unui accident in care a fost implicat un transportor amfibiu blindat, in apropiere de orasul irakian Tallil. Potrivit Cristinei Dumitrescu,...   (446 afisari)      1 comentariu
SPP incepe demolarile
-- Cladirile de pe terenul unde va fi noul sediu al Serviciului de Protectie si Paza (SPP), situate pe strada Geniului nr. 42 din Bucuresti, vor fi demolate incepand de astazi.
Potrivit unui comunicat al SPP, acest teren a fost preluat din administrarea Ministerului Apararii, in conformitate cu prevederile a doua Hotarari de Guvern, fara nici o implicatie in bugetul celor doua...   (423 afisari)      1 comentariu
Politisti sanctionati in cazul disparitiei Roxanei
-- Conducerea Politiei Romane a sanctionat, la sfarsitul saptamanii trecute, mai multi politisti brasoveni privind disparitia fetitei Roxana Iakab, din localitatea Hoghiz. Potrivit autoritatilor, in urma verificarilor efectuate in acest caz, inspectorul general a decis eliberarea din functie si trecerea pe o functie inferioara a comisarului sef Vasile Atomei - seful Politiei Rupea si a comisarului Dorel Calu - seful Compartimentului Urmariri, pentru ca nu au coordonat echipele de cautare in conformitate cu procedura.
De asemenea, au fost sanctionati disciplinar cu 20%, pe o perioada de trei luni, agentul sef Vasile Buta - ajutorul sefului de post din Bunesti si agentul Catalin Buciumean - de la Politia Rupea, deoarece...   (305 afisari)
Stiri pe scurt
Pistol detinut ilegal
Un sofer de taxi din Craiova este cercetat in stare de libertate pentru detinere ilegala de arme si munitii, dupa ce politistii au gasit asupra acestuia un pistol de calibrul 8 mm si un incarcator cu sase cartuse. Arma gasita asupra lui Elvis P., in varsta de 22 ani, este un pistol marca "Police", calibru 8 mm, productie Italia, precum si un incarcator cu sase cartuse de acelasi calibru, ce fac parte din categoria armelor neletale. In urma verificarilor...   (175 afisari)
Teodor Melescanu sustine ca exista probleme cu echipamentul trupelor de uscat * Irakienii o sa ii regrete pe militarii romani, afirma ministrul Apararii
Dotarea fortelor terestre, deficitara
-- Teodor Melescanu, ministrul Apararii, a recunoscut, ieri, la emisiunea Pro Vest de la Pro TV, ca exista intarzieri in privinta operationalizarii trupelor de uscat, care sunt implicate si in misiuni externe.Melescanu a precizat ca exista deficiente la nivelul dotarii trupelor, de exemplu in ceea ce priveste tancurile, avioanele de sustinere la sol, transportoarele blindate, mijloacele de comunicatie (propunandu-si trecerea completa de la telefoanele cu manivela la formele de comunicatie digitale si criptate), armamentul individual, echipamentele de protectie, casti, veste antiglont, dotare pentru vedere pe timp de noapte. Pe de alta parte, fortele terestre sunt cele mai implicate in operatiunile externe la care participa Romania.
Noi provocari
Melescanu a explicat ca acesta a fost motivul pentru care a facut prima sa deplasare ca ministru al Apararii in Irak, unde se afla aproape 600 de militari implicati intr-un razboi modern....   (476 afisari)
ZIUA si replica
-- In urma articolului "Curtea Suprema de joaca cu extradarea", aparut in editia din 06.04.2007, am primit din partea omului de afaceri Sever Muresan un drept la replica pe care il publicam integral. Precizam ca informatiile folosite la realizarea materialului sunt furnizate de agentia de presa Mediafax. Reporterul care a semnat articolul, fara a preciza sursa - al carui nume este Andrei Ghiciusca si nu Florin Ghiusca - a fost sanctionat.
"Stimate Domnule Director General al cotidianului Ziua, Sorin Rosca Stanescu
In editia din 6 aprilie 2007, a ziarului Ziua, ati publicat un articol sub titlul Curtea Suprema se joaca cu extradarea,...   (322 afisari)
Replici fara sfarsit
-- ZIUA a publicat in data de 11.04.2007 articolul "Furt comunisto-platformist". Dupa aparitia acestui material, am primit la redactie un comunicat din partea presedintelui PLD - Sector 3, avocatul Mircea Andrei, pe care l-am publicat, integral, in ultimul numar. De asemenea, am publicat un scurt comentariu referitor la comunicatul avocatului Mircea Andrei. In urma acestui fapt, ieri, am primit la redactie o noua scrisoare a presedintelui PLD - Sector 3, pe care o prezentam in continuare.
"Scrisoarea a doua catre Sorin Rosca Stanescu
Provocarea
Stimate domn,
In primul rand tin sa va multumesc pentru publicarea integrala a comunicatului pe care vi l-am transmis. Presupun ca gestul dumneavoastra...   (502 afisari)
     1 comentariu
Mugur Ciuvica:
Afacerile NIRO, sustinute ilegal de PD si PSD
-- Presedintele Grupului de Investigatii Politice (GIP), Mugur Ciuvica, sustine intr-un comunicat de presa dat publicitatii ieri ca afacerile imobiliare ale grupului NIRO sunt sustinute ilegal de PD si PSD, prezentand cazul firmei Central Residential Park SA, din acest grup, care construieste un cartier de blocuri in Sectorul 2 al Capitalei. Potrivit comunicatului GIP, preluat de Mediafax, Planul de Urbanism de Detaliu (PUD) necesar construirii acestui cartier de blocuri cu peste 400 de apartamente de lux a fost aprobat printr-o hotarare a Consiliului Local al Sectorului 2 semnata de consilierul PSD Clitemnestra Gadea.
Mugur Ciuvica sustine ca Clitemnestra Gadea (casatorita Volschi) este actionar si unic administrator al Central Residential Park SA. Astfel, ea a participat la adoptarea unei hotarari de consiliu de pe...   (457 afisari)      2 comentarii
Deciziile lui Vasile Blaga
Mugur Ciuvica sustine ca, pentru a putea construi un cartier in imediata apropiere a IGP, grupul NIRO a avut nevoie si de sprijinul fostului ministru de Interne, democratul Vasile Blaga. Strada Dinu Vintila pe care se construieste cartierul NIRO este perpendiculara pe Soseaua Stefan cel Mare. Cartierul are iesire atat pe Stefan cel Mare, la nr. 13A cat si pe Dinu Vintila, la nr. 6. Blocurile construite de NIRO sunt lipite de cladiri apartinand Ministerului Administratiei...   (224 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Cvadrupla greseala (4634 afisari)
 Judecatorii groazei (2773 afisari)
 Iran versus Marea Britanie: cine a clipit? (2061 afisari)
 Auto-canonizarea (2054 afisari)
 In sahul politic, Basescu e... "Regina" (2048 afisari)
 Demersul privind suspendarea presedintelui, pe ultima suta de metri (241 afisari)
 Carnagiu la Virginia Tech (220 afisari)
 Becali spune ca a primit raspuns de la Dumnezeu (116 afisari)
 Reprezentantul Vaticanului a participat totusi la comemorarea Holocaustului (71 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01832 sec.