Ziua Logo
  Nr. 3902 de joi, 12 aprilie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
»  
Pensiile administrate privat au fost autorizate * Procesul de aderare a salariatilor la un fond paralel va demara in august
Dezlegare de la Stat
-- Incepand din aceasta saptamana, au fost demarate procedurile de autorizare/avizare in sistemul pensiilor administrate privat (pilonul II), potrivit Legii nr. 411/2004. Astfel, Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) autorizeaza constituirea societatilor de pensii administrate privat; administratorii fondurilor de pensii administrate privat; fondurile de pensii administrate privat; prospectele schemelor de pensii administrate privat.
Printre conditiile impuse de Legea 411/2004 o societate de pensii administrate privat poate fi autorizata de CSSPP, trebuie sa fie constituita sub forma unei societati pe actiuni; participatia cumulata...   (206 afisari)
Angajatii la control
-- Angajatorii au obligatia sa asigure fondurile necesare si conditiile pentru efectuarea serviciilor medicale profilactice si pentru promovarea sanatatii la locul de munca, prevede o hotarare adoptata ieri de Executiv.
Pe langa aceste prevederi, angajatorii din orice domeniu de activitate au obligatia sa asigure examenul medical la angajarea in munca, de adaptare, periodic sau la reluarea activitatii. Examenul medical...   (391 afisari)
Inflatie de primavara
-- Preturile de consum au stagnat in luna martie, inregistrand un avans de numai 0,07% fata de februarie, iar rata anuala a inflatiei a atins un nou minim dupa 1990, cu un nivel de 3,66%, potrivit datelor publicate, ieri, de Institutul National de Statistica (INS).
Marfurile alimentare au avut, in martie, o usoara scadere a preturilor, de 0,05%, in timp ce preturile la produsele nealimentare si tarifele la servicii au consemnat mici cresteri, de 0,13%, respectiv...   (122 afisari)
Concurs la Ambulanta
-- Avand in vedere ca Legea 95/2006 privind reforma in Sanatate nu specifica explicit cine organizeaza concursurile pentru ocuparea posturilor de manager general al serviciilor de ambulanta judetene si cel al municipiului Bucuresti, MSP propune reglementarea unitara a acestora.
Astfel, potrivit unui proiect al Ministerului Sanatatii Publice (MSP), concursul de selectie pentru manager general la Salvare va cuprinde studierea dosarului de candidat - etapa eliminatorie si concursul...   (95 afisari)
Stiri pe scurt
Aviara dupa UE
Autoritatea Veterinara a elaborat norme suplimentare pentru limitarea influentei virusului gripei aviare la pasarile domestice, in cazul aparitiei unor focare, printre care stabilirea unor zone cu grade diferite de risc, din care nu vor fi livrate pasari vii sau produse provenite de la pasari, informeaza Mediafax. Normele se refera la modul in care se gestioneaza situatia in caz de virus H5N1, asa cum se stipuleaza in reglementarile UE. Autoritatea Nationala Sanitara...   (337 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Afacerile lui Niculae, in grija amantei (5263 afisari)
 Mare pericol pentru PD (3733 afisari)
 Divort la Casa Alba (3671 afisari)
 Sezonul de vanatoare (3469 afisari)
 In cautarea celui mai mare ucigas al secolului XX (2756 afisari)
 Daniel Morar: Am avut mai multe discutii telefonice cu Basescu (171 afisari)
 Toate tarile UE vor aplica reglementarile Uniunii privind tarifele reduse de roaming (54 afisari)
 Jurnalul unui scandal (Notes on a scandal) (53 afisari)
 Siguranta nationala, aprobata tacit de deputati, urmeaza Senatul (43 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01331 sec.