Ziua Logo
  Nr. 3902 de joi, 12 aprilie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
Mezzosoprana Ruxandra Donose revine la Opera bucuresteana
O "Cenusareasa" rara
-- "Publicul din Romania este deosebit de tot ce intalnesc in lume, este publicul de acasa, format din prieteni, rude, profesori, critici muzicali care mi-au urmarit etapele carierei inca de la debutul ca pianista" - Ruxandra Donose. Directorul general al Operei Nationale Bucuresti, Catalin Ionescu-Arbore, considera ca mezzosoprana "este un model de artist muncitor, care nu se multumeste doar cu talentul pe care i l-a dat Dumnezeu. Ne-am cunoscut inca de cand eram copii, pot spune ca am copilarit impreuna", a spus Arbore, adaugand ca solista nu face nici o diferenta intre prestatiile din tara si cele de pe marile scene ale lumii, dimpotriva, la Bucuresti aducand chiar un plus de caldura si de emotie a revederii cu melomanii romani.
Mezzosoprana Ruxandra Donose (foto) va interpreta, azi (orele 18.30) rolul titular - Angelina - din opera concert "Cenusareasa" ("La Cenerantola") de Rossini, pe scena Operei Nationale din Bucuresti (ONB)....   (285 afisari)
"Restituiri" - Alexandru Tipoia
-- Opera lui Alexandru Tipoia dovedeste, potrivit criticului Pavel Susara, "profesionism fanatic si constiinta artistica insatiabila, (...) artistul preferand austeritatea, rigoarea morala si prezenta publica discreta pana la marginea anonimatului".
Simezele Galeriei "Dialog" (parterul Centrului Administrativ al Sectorului 2) gazduiesc, incepand de azi (orele 18.00) si pana in data de 6 mai, o noua expozitie din seria "Restituiri" - lucrari ale pictorului...   (81 afisari)
Cristian Badilita si exercitiul migrarii
Ieri, la orele 16.00, la Libraria Sadoveanu a avut loc lansarea cartii "Singuratatea pasarii migratoare" a lui Cristian Badilita aparuta la Editura Curtea Veche. La lansare au fost invitati Theodor Paleologu si Adrian Papahagi. Jurnal al anilor 1999-2006 completat cu o parte finala de aforisme, cartea...   (302 afisari)      3 comentarii
Gata cu "Harababura!"
Ultimul numar al revistei "de haz international editata de Societatea Umoristica Pacala" a aparut pe piata de curand. "De buna voie si nesiliti de nimeni", odata cu numarul 100, realizatorii revistei "Harababura" s-au hotarat sa divorteze... de cititori si sa se retraga de pe piata. "Gata, nu mai am bani!... Deocamdata... Dar daca?!... Harababura mea a spus ce ave de spus (desi luptele continua!), am intrat in ce-am intrat... in Europa, sa vedem cum o sa ne descurcam cu harababura...   (62 afisari)
media culpa
Fete goale in vitrina media
Dupa un moment de piosenie cerut de sarbatorile pascale, presa a revenit la reflexele ei comerciale, cu "fata de la pagina...", cu divertismentul dezbracat la televizor, cu spoturile fierbinti de la miezul noptii. Exista explicatii pentru viteza cu care presa din Romania a ajuns la performante notabile...   (700 afisari)
Ce citeau romanii acum 68 de ani?
Atacuri teroriste in Palestina
Ierusalim. ( Rador ) - Corespondentul Agentiei Havas transmite:
Agresiunile in serie, petrecute noaptea trecuta, in nordul Palestinei, a sporit in mod considerabil starea de nervositate a populatiei evreiesti din aceasta zona. La Tiberiada un necunoscut a aruncat o bomba in mijlocul participantilor la un banchet evreesc prilejuit de sarbatorirea pastelui. Au fost ranite 7 persoane, printre care sunt si 3 copii. Atentatul a provocat...   (60 afisari)
     3 comentarii
Stiri pe scurt
Doi pentru BNR
Elena Tarziman si Cristina Filip isi disputa functia de director general al Bibliotecii Nationale a Romaniei (BNR), postul fiind vacant din august 2006, cand ministrul Adrian Iorgulescu l-a demis pe Dan Erceanu. Initial, la concursul organizat de Ministerul Culturii si Cultelor (MCC) s-au inscris trei candidati: Elena Tarziman, Cristina Filip si Dumitru Balaet. Cel din urma a fost insa eliminat din concurs, in urma primei probe - analiza dosarelor de concurs. Drept...   (38 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Afacerile lui Niculae, in grija amantei (5263 afisari)
 Mare pericol pentru PD (3733 afisari)
 Divort la Casa Alba (3671 afisari)
 Sezonul de vanatoare (3469 afisari)
 In cautarea celui mai mare ucigas al secolului XX (2756 afisari)
 Daniel Morar: Am avut mai multe discutii telefonice cu Basescu (171 afisari)
 Toate tarile UE vor aplica reglementarile Uniunii privind tarifele reduse de roaming (54 afisari)
 Jurnalul unui scandal (Notes on a scandal) (53 afisari)
 Siguranta nationala, aprobata tacit de deputati, urmeaza Senatul (43 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01938 sec.