Ziua Logo
  Nr. 3901 de miercuri, 11 aprilie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Analize si comentarii
»  
Romania la mintea copiilor de Iulia POPOVICI
-- S-a lansat un nou post de televiziune; una dintre atractiile lui se anunta a fi o telenovela cu viata Oanei Zavoranu. Un alt canal TV recent "inaugurat" l-a avut invitat al unei emisiuni "intre femei" pe Silviu Prigoana (si nu in postura de proprietar al unei firme de salubritate), iar un al treilea, cu ceva vechime in spate, transmite de luni de zile un soi de "reality-show" cu viata familiei Columbeanu, de la sedinte de cumparaturi pe diverse meridiane la vizite la doctori, trecand printr-o nastere in direct care ne-a animat Craciunul lui 2006.
Spatiul nostru public e marcat, din ce in ce mai mult, de un "star-system" senzationalist, caracterizat de transformarea dramoletelor si vietii private (cu cat mai mizera, cu atat mai bine) ale unor oameni...   (974 afisari)      5 comentarii
Stelele verzi si steaua rosie de Bedros HORASANGIAN
-- A trecut si Pastele. Catolic si ortodox, deopotriva. Traim aceste zile cu Biblia in mana si televizorul in fata. Ouale rosii, cozonacii si drobul de miel, gandurile bune si rugaciunile noastre se intretes cu imaginile transmise de televiziuni. Cu credinciosi si suporteri, secvente mai bune sau mai putin bune uneori. Chiar nebune alteori, cum s-a intamplat cu un cameraman agresat cu violenta de suporterii unei echipe de fotbal.
Nu este un caz izolat, nu este un eveniment iesit din comun: ne-am adaptat la violenta, violenta face parte din viata noastra cotidiana. Ceea ce nedumereste si nelinisteste in acelasi timp este violenta...   (490 afisari)      3 comentarii
Cristian Vasile, tepuitor "stiintific" de Dan CIACHIR
-- Pe 14 martie am publicat aici un articol in care aratam, cu citatele de rigoare, ca pasaje din cartea dlui Cristian Vasile, "Biserica Ortodoxa Romana in primul deceniu comunist" (Ed. Curtea Veche, Bucuresti, 2005), au fost reproduse, fara nici o mentiune bibliografica, in capitolul "Regimul comunist si cultele religioase" din Raportul "Comisiei Tismaneanu".
Comisie pe al carei generic dl Cristian Vasile apare atat in calitate de membru, cat si de expert. Ne asteptam la o explicatie. Am dat banii degeaba, cateva numere la rand, pe revista "22". Cu atat mai...   (803 afisari)      1 comentariu
Semnale ingrijoratoare pentru mediul de afaceri
-- Romania se gaseste astazi intr-un moment delicat, marcat atat de o criza politica prelungita, cat si de amplificarea dezechilibrelor macroeconomice. Atmosfera de incertitudine si instabilitate care a fost creata prin acutizarea conflictului politic a provocat nemultumire in mediul de afaceri.
Eforturile depuse in ultimii ani pentru a crea un mediu economic stabil si credibil au fost anulate in doar cateva luni de scandaluri politice intre reprezentantii Puterii actuale.
Ambasadorul Statelor...   (413 afisari)
     1 comentariu
La judecata zilei de Constantin BALACEANU-STOLNICI
Am trecut prin Saptamana Patimilor, ne-am bucurat de Sarbatorile de Pasti si-am intrat in Saptamana Luminata. Poate ca, parcurgand acest itinerar sacru, politicienii nostri s-au eliberat de ura ce
s-a asternut asupra sufletelor lor, au inteles poate ca rostul lor nu este sa se atace intre ei si sa...   (460 afisari)
     3 comentarii
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Sa fie chemati doctorii! (6191 afisari)
 Rival pentru Logan (5442 afisari)
 Furt comunisto-platformist (4090 afisari)
 Cum va fi lumea peste 30 de ani (3095 afisari)
  Foc de tabara cu dosare la PD (3036 afisari)
 Incurcate sunt caile suspendarii presedintelui (193 afisari)
 Viktor Iuscenko propune un plan de compromis in criza din Ucraina (129 afisari)
 "Tweety" cel violent, cu subsemnatul la Politie (82 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01302 sec.