Ziua Logo
  Nr. 3897 de miercuri, 4 aprilie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
»  
Ministrul Sanatatii a descoperit cu stupoare ca igiena nu dauneaza si este ieftina * Pe de alta parte, ieri a iesit pe piata prima promotie de manageri performanti
Spirt Nicolaescu
-- Curatenia, respectarea circuitelor, sterilizarea instrumentarului, depozitarea corespunzatoare a medicamentelor si materialelor nu tin de buget, ci de spiritul managerial, de aceea, legat de aceste aspecte, nu exista perioada de gratie, a declarat, ieri, ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, cu ocazia inmanarii ordinelor de ministru pentru a doua serie de manageri care a promovat concursul in domeniu.
Ieri au semnat contractul de management 61 de sefi de spitale, iar 31 de unitati sanitare au si dupa cel de al doilea consurs tot manageri interimari, fie pentru ca nu au existat solicitari, fie pentru...   (288 afisari)      1 comentariu
Agricultura romaneasca in UE
-- Ministerul Agriculturii estimeaza ca jumatate din proprietatile agricole vor avea dimensiuni medii, de 10-20 ha, peste 10-15 ani, in conditiile in care in prezent majoritatea proprietarilor detin, in medie, doua hectare, a declarat secretarul de stat Nicolae Lazin, ieri, in cadrul dezbaterii cu tema "Agricultura Romaniei, incotro?", informeaza Mediafax. Potrivit acestuia, Ministerul Agriculturii va initia in acest an un proiect de lege care sa stimuleze comasarea terenurilor, avand in vedere ca, in prezent, in Romania exista 4,4 milioane de proprietati agricole care acopera o suprafata totala de 6 milioane ha. De altfel, comasarea terenurilor este incurajata si de Uniunea Europeana, care nu acorda plati directe pe suprafata decat fermierilor care detin minim un hectar de teren, impartit in parcele de cel putin 0,3 hectare.
Circa 1000 de producatori de alimente, reprezentand mai putin de 7% din numarul total de 14.941 unitati, respecta standardele europene, iar alti 10.750 trebuie sa isi imbunatateasca...   (366 afisari)
Constanta - Trieste pe "teava"
-- Reprezentantii Romaniei, Serbiei, Croatiei, Sloveniei si Italiei, dar si comisarul european pentru Energie, Andris Piebalgs au semnat, ieri, o declaratie privind construirea unei conducte petroliere intre Constanta (port la Marea Neagra) si Trieste (port italian la Marea Mediterana), care va transporta titei din zona Marii Caspice catre statele Uniunii Europene.
Romania a fost reprezentata de secretarul de stat in Ministerul Economiei, Eugen Tapu - Nazare. Proiectul de constructie a conductei de petrol pan-europene (PEOP) de 1400 km, cu o valoare de 2-3,5 miliarde...   (382 afisari)
Provocati la lectura
-- Peste 40 de premii au fost ieri oferite scolarilor din Bucuresti pentru compuneri literare si desene realizate in cadrul proiectului "Provocare la lectura", derulat de Fundatia RTC.
Proiectul a demarat in toamna anului trecut cand Fundatia a dat 185 de aparate video-recorder insotite de casete video cu desene pentru copii in 13 judete ale tarii. "Scolile ne-au trimis o schita de proiect...   (105 afisari)
Stiri pe scurt
Restrictii pe Colentina
Incepand cu data de 16 aprilie 2007, ca urmare a lucrarilor de reabilitare a liniilor de tramvai si a sistemului rutier pe soseaua Colentina, traficul general din zona se restrictioneaza, iar circulatia tramvaielor pe soseaua Colentina pe tronsonul cuprins intre str. Ziduri Mosi si Depoul RATB Colentina se intrerupe. Astfel, liniile de tramvai 21 si 31 se suspenda; linia de troleibuz 66 va functiona pe traseul actual; linia speciala de autobuz 667, care in...   (206 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 BB, primul model anorexic al omenirii (4587 afisari)
 Guvernul a murit! Traiasca Guvernul! (3517 afisari)
 Presa straina plange dupa Macovei (3480 afisari)
 Catacombele secrete ale lui Stalin (3038 afisari)
 Rusia avertizeaza SUA pentru Iran (2551 afisari)
 Curtea Constitutionala a decis ca modificarea Legii referendumului e neconstitutionala (353 afisari)
 Crima pasionala la sediul CNN (111 afisari)
 Stanculescu si Chitac, cate 15 ani de detentie (69 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01311 sec.