Ziua Logo
  Nr. 3897 de miercuri, 4 aprilie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
Sibiul isi scoate atuu-rile la vedere
Asii din maneca
-- Cel mai important proiect cultural desfasurat vreodata in Romania, "Sibiu, Capitala Culturala Europeana 2007", a intrat deja in cea de-a patra luna de manifestari. Sibiul se pregateste acum de lansarea perioadei primavara-vara, cea in care sunt concentrate doua mari festivaluri - jazz si teatru - si care prefigureaza evenimentele programate in toamna - Marea Adunare Ecumenica (septembrie), concertele din cadrul Festivalului Enescu, un nou festival de teatru si unul de opera. In cadrul vizitei pe care ministrul Culturii si Cultelor, Adrian Iorgulescu, a facut-o la Sibiu, vinerea trecuta, cu ocazia decernarii Premiilor Patrimoniului, acesta a declarat ca pentru perioada urmatoare, 15-16-17 aprilie, se preconizeaza o mini-deschidere a sezonului de primavara-vara.
Sibiul este pe jumatate pregatit pentru a gazdui manifestarile programate sa se desfasoare in acest an. Cortul urias de aproximativ 3000 de metri, inchiriat contra sumei de 600.000 de euro de la o firma...   (264 afisari)
Mai tarii Comediei
Editia a V-a a Festivalului Comediei Romanesti, festCO, s-a incheiat sambata la Bucuresti cu o Gala in cadrul careia au fost desemnati castigatorii. Format din Mircea Diaconu, Ileana Lucaciu, Virginia Mirea, Ludmila Patlanjoglu si Silviu Jicman, juriul a stabilit: * Marele Premiu - spectacolul "Comedie...   (128 afisari)
Dansand in ploaie
-- Sunt celebri. La fiecare spectacol tinut de ei, biletele se vand cu saptamani si luni inainte, iar criticii saluta invariabil, de fiecare data, finetea decorului de lumina, profunzimea lucrului coregrafic si impecabila pregatire a dansatorilor. Sunt unul dintre ultimele bastioane ale dansului modern, cu generozitate subventionat de stat, din Europa.
Nederlands Dans Theater (NDT) I e compania "stelelor" in plina stralucire; NDT II sunt "juniorii" in ascensiune; NDT III sunt veteranii la 40 de ani, altadata "pensionabili" in lumea baletului. Au venit...   (176 afisari)
"Maestrul..." lui Lazarescu
-- "Am evocat oameni, vorbe, intamplari petrecute in scoala, in mandrul atelier din strada Pangratti, in incinta numita acasa ori in alte locuri si am avut sansa sa le pot completa cu extrase inedite din jurnalele Maestrului sau din presa vremurilor" - Liviu Lazarescu
Editata la Brumar, "Maestrul meu, Corneliu Baba" de Liviu Lazarescu este o carte-eveniment pentru lumea artei plastice si pentru iubitorii acesteia, lansarea fiind programata azi, de la orele 17.00, la Muzeul...   (86 afisari)
actuale
Norman Manea - "Meritul Cultural" in Grad de Comandor
In aceste zile de inceput de primavara, la 26 martie, scriitorului roman Norman Manea i s-a decernat la New York, de catre seful Misiunii Permanente a Romaniei pe langa ONU, E.S. Ambasadorul Mihnea Motoc, ordinul "Meritul Cultural" in Grad de Comandor. Decretul prezidential semnat de presedintele Traian...   (164 afisari)
Stiri pe scurt
Usi deschise la Academie
Azi e Ziua usilor deschise la Academia Romana; zi care aminteste ca, in anul 1866, locotenenta domneasca, prin decretul nr. 582, hotara infiintarea Societatii Literare Romane cu misiunea "de a determina ortografia limbii romane, de a elabora gramatica limbii romane, de a incepe si realiza lucrarea dictionarului roman". La putina vreme devine Societatea Academica Romana, care, in 1879, s-a transformat in Academia Romana cu misiunea de a se preocupa de "cultura...   (94 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 BB, primul model anorexic al omenirii (4587 afisari)
 Guvernul a murit! Traiasca Guvernul! (3517 afisari)
 Presa straina plange dupa Macovei (3480 afisari)
 Catacombele secrete ale lui Stalin (3038 afisari)
 Rusia avertizeaza SUA pentru Iran (2551 afisari)
 Curtea Constitutionala a decis ca modificarea Legii referendumului e neconstitutionala (353 afisari)
 Crima pasionala la sediul CNN (111 afisari)
 Stanculescu si Chitac, cate 15 ani de detentie (69 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01406 sec.