Ziua Logo
  Nr. 3892 de joi, 29 martie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Economic
»  
Speriat de reducerea dramatica a incasarilor TVA, Guvernul a decis reintroducerea platii taxei pe valoarea adaugata in vama
TVA, la loc comanda!
-- Importatorii vor fi nevoiti sa plateasca din nou, de la 15 aprilie, taxa pe valoare adaugata (TVA) in vama pentru marfurile aduse din statele non-UE. Guvernul a decis totodata introducerea sistemului de garantii in vama pentru TVA pana la prezentarea dovezii ca bunurile au fost livrate intr-un alt stat membru.
Ministerul Finantelor a aratat, intr-un comunicat, ca a propus aceasta masura Guvernului pe baza informatiilor furnizate de Autoritatea Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) potrivit carora eliminarea,...   (430 afisari)
Termen-limita pentru impozitele locale
Populatia si persoanele juridice va trebui sa plateasca pana sambata, 31 martie, prima transa a impozitelor si taxelor locale pentru cladiri, terenuri si autovehicule. Noul Cod Fiscal prevede doar doua termene de plata a impozitelor si taxelor locale, respectiv 31 martie si 30 septembrie, fata de patru...   (274 afisari)
Guvernul recunoaste ca taxa de inmatriculare este discriminatorie
-- Taxa de inmatriculare este discriminatorie si ministerele de resort trebuie sa gaseasca o solutie care sa corespunda cerintelor Uniunii Europene, a declarat ieri, seful Departamentului pentru Afaceri Europene, Adrian Ciocanea, la Palatul Victoria.
"In acest moment, taxa de prima inmatriculare este discriminatorie si trebuie modificata", a spus Ciocanea. DAE a trimis deja acest punct de vedere primului-ministru, a mai aratat Adrian Ciocanea, care...   (575 afisari)      1 comentariu
"Coanda" si "Vlaicu" au fuzionat
Guvernul a aprobat, ieri, fuziunea Aeroporturilor Internationale Henri Coanda si Aurel Vlaicu din Bucuresti, proces din care va rezulta o noua Companie Nationala denumita "Aeroporturi Bucuresti". Hotararea aprobata de Executiv prevede fuzionarea prin contopire a celor doua aeroporturi si formarea Companiei...   (338 afisari)
Subventii pentru ciuperci si apa
Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR) pregateste un proiect de hotarare de Guvern prin care producatorii din sectorul vegetal si organizatiile utilizatorilor de apa pentru irigatii vor primi, in acest an, subventii totale de circa 124 de milioane lei, se arata intr-un comunicat...   (297 afisari)      1 comentariu
Stiri pe scurt
Petrom scumpeste carburantii
Pretul benzinelor comercializate in statiile Petrom creste cu 0,09 lei/litru, iar pretul motorinelor cu 0,03 lei/litru, incepand de astazi, se arata intr-un comunicat al companiei. Modificarea preturilor vine ca urmare a cresterii cotatiilor internationale, adaptata conditiilor de piata din Romania. "Politica de preturi a Petrom, adoptata la inceputul anului 2005, tine seama de evolutiile internationale ale pretului produselor petroliere, dar si de contextul...   (186 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 O scrisoare pierduta (5729 afisari)
 Mostenitoarea lui Versace se zbate intre viata si moarte (5298 afisari)
 Cel mai inalt ginere din lume (4231 afisari)
 Nervii la incercare (2966 afisari)
 Taxa verde la vedere (2299 afisari)
 Basescu: "Consideram ca, in linii mari, ne-am indeplinit misiunea la Basra" (158 afisari)
 Orban: Restructurarea Guvernului, amanata cu o saptamana (142 afisari)
 Calota arctica se topeste "surprinzator" de repede (131 afisari)
 Labirintul lui Pan (El laberinto del fauno) (80 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.03102 sec.