Ziua Logo
  Nr. 3891 de miercuri, 28 martie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Externe
»  
Disputa dura pe tema scutului american antiracheta
-- Inaltul reprezentant al UE pentru Politica Externa si de Securitate, Javier Solana, va prezenta, maine, pozitia europeana privind scutul american antiracheta, a carui proxima instalare in Polonia si Cehia nu este doar sursa unor vehemente proteste rusesti. Problema incepe sa semene cu cea reprezentata odata de instalarea sistemului de rachete Pershing, caci au aparut deja deosebiri sensibile de atitudine intre tarile membre NATO pe de o parte si, asa cum era de asteptat, intre americani si UE.
Miza este foarte mare si, ca deobicei, are la baza ceea ce este denumit deja "sindromul Kosovo". Atunci, ca si ca acum, s-a aratat care este deosebirea intre capacitatea reala de suport operational in...   (1416 afisari)      5 comentarii
Londra someaza Iranul sa elibereze militarii britanici
-- Eforturile Londrei de a-i elibera pe cei 15 militari britanici capturati, saptamana trecuta, in apele teritoriale iraniene, au esuat. Premierul britanic Tony Blair a somat Teheranul sa ii elibereze pe cei 15 marinari, in caz contrar, avertizand el, aceasta problema urmand a trece "intr-o noua faza".
Cei 15 marinari britanici se afla in prezent in custodia Garzilor Revolutionare, la Teheran, unde sunt interogati, transmite BBC. Teheranul pretinde ca britanicii se aflau in apele teritoriale ale Iranului,...   (947 afisari)      3 comentarii
Tariceanu, in inspectie la MAE
-- Premierul Calin Popescu Tariceanu a discutat, ieri, cu secretarii de stat si directorii generali din Ministerul Afacerilor Externe (MAE) asupra strategiei aplicabile perioadei de interimat a institutiei din Aleea Alexandru.
Structurile organizatorice ale ministerului vor ramane ca atare, pe deplin functionale si operationale, a declarat seful Executivului in urma intrevederii de doua ore cu responsabilii din MAE, exprimandu-si...   (345 afisari)
Entuziasm prematur in Tara Sfanta
"Initiativa Rice" si-a pierdut avantul chiar din start. Sefa diplomatiei americane a sosit in Orientul Mijlociu dupa o lunga consultare cu presedintele George W. Bush, in urma careia fusese conceputa o noua strategie in vederea rezolvarii conflictului israeliano-palestinian.
Conform acestei strategii,...   (600 afisari)
     10 comentarii
Stiri pe scurt
Suspiciuni de coruptie in institutiile CE
Politia din Belgia, Franta, Luxembourg si Italia a efectuat, ieri, raiduri asupra mai multor institutii bancare, locuinte si birouri ale Comisiei Europene, intr-o ancheta privind presupuse acte de coruptie, au declarat procurorii belgieni, citati de Reuters. Politistii au confiscat documente si interogat cateva persoane, la ordinele unui magistrat belgian. Acest caz se refera la suspiciuni de mita, acordata de cateva companii unor functionari...   (252 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 DEMERSUL PACEPA (9478 afisari)
 Comisia Europeana face praf taxa de prima inmatriculare (4443 afisari)
 Viitorul Partid Democrat (4367 afisari)
 Noul Guvern (4212 afisari)
 Amor ghebos (1837 afisari)
 Alianta DA mai supravietuieste o zi (235 afisari)
 Penalizare din salariu pentru fuga lui Hayssam (151 afisari)
 CSAT cu scantei (113 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01355 sec.