Ziua Logo
  Nr. 3891 de miercuri, 28 martie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
Scurta istorie a primei editii a Galei Premiilor Gopo
Porumboiu si cei patru omuleti
-- Corneliu Porumboiu a urcat de mai multe ori, luni seara, pe scena Palatului Bragadiru (locatia de desfasurare a primei editii a Galei Premiilor Gopo), in calitate de scenarist, regizor si producator, pentru a ridica, de fiecare data, cate o statueta ce intruchipa "Omuletul" lui Ion Popescu-Gopo, cel care aducea acasa de la Cannes, cu 50 de ani in urma, Premiul Palme d'Or, pentru "Scurta istorie". Lung-metrajul de debut al lui Porumboiu - "A fost sau n-a fost" - si-a mai adaugat in portofoliul destul de galonat si pana la aceasta gala premiile pentru "cel mai bun lungmetraj", regie, scenariu si actor in rol principal - Ion Sapdaru.
"Ca orice scenarist, trebuie sa-mi multumesc mie, celor doua pachete de tigari pe care le fumez pe zi, celor trei cesti de cafea si trebuie sa-i multumesc, de asemenea, sotiei mele care trebuie sa asculte...   (318 afisari)
Stiri pe scurt
Ionescu Bei
Fundatia pentru Literatura Turca din Istanbul gazduieste azi, de la orele 17.00, un simpozion consacrat lui Eugen Ionescu (1909-1994), organizat de catre Institutul Cultural Roman "Dimitrie Cantemir" impreuna cu fundatia mentionata si Facultatea de Litere din metropola turca. Din Romania participa prof. univ. dr. Ion Vartic, directorul Teatrului National din Cluj-Napoca si conf. univ. dr. Liviu Malita, directorul Facultatii de Teatru de la Universitatea "Babes-Bolyai",...   (86 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 DEMERSUL PACEPA (9478 afisari)
 Comisia Europeana face praf taxa de prima inmatriculare (4443 afisari)
 Viitorul Partid Democrat (4367 afisari)
 Noul Guvern (4212 afisari)
 Amor ghebos (1837 afisari)
 Alianta DA mai supravietuieste o zi (235 afisari)
 Penalizare din salariu pentru fuga lui Hayssam (151 afisari)
 CSAT cu scantei (113 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00996 sec.