Ziua Logo
  Nr. 3881 de vineri, 16 martie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
De 50 de ani alaturi de Creator Brancusi priveste de Dincolo
"As vrea ca lucrarile mele sa se ridice in parcuri si gradini publice, sa se joace copiii peste ele, cum s-ar fi jucat peste pietre si monumente nascute din pamant, nimeni sa nu stie ce sunt si cine le-a facut - dar toata lumea sa simta necesitatea si prietenia lor, ca ceva ce face parte din sufletul...   (468 afisari)      1 comentariu
Truverii revin in Lisabona
In cadrul seriei evenimentelor inaugurale ale Institutului Cultural Roman din Lisabona, Grupul de muzica medievala si traditionala Truverii revine in capitala portugheza unde va sustine un spectacol de muzica medievala si renascentista astazi de la ora 21.00 in Auditoriul Institutului Franco-Portughez....   (88 afisari)
Weekend la Opera
Opera Nationala Bucuresti deschide programul de weekend cu o noua reprezentare a lucrarii verdiene "Simon Boccanegra" (foto). Din distributie fac parte Iordache Basalic interpretul rolului principal, care va evolua alaturi de Sorin Draniceanu (invitat de la Craiova), Mariana Colpos, Florin Simionca,...   (93 afisari)
Un nou director la Realitatea-Catavencu
Peter Barabas este directorul Noii Divizii de televiziune a grupului media Realitatea-Catavencu, care a obtinut ieri licenta de emisie si pentru postul de televiziune Romantica. Din pozitia de director general al acestei divizii, Peter Barabas va coordona activitatea tuturor canalelor de televiziune,...   (431 afisari)
A murit pictorul Ion Nicodim
Reprezentanti ai Uniunii Artistilor Plastici citati de Mediafax au anuntat ca pictorul Ion Nicodim (75 de ani) a murit ieri dimineata la Paris. Nicodim, "Cetateanul planetar" (titlu conferit, in 1975, la Conferinta despre supravietuirea umana, alaturi de personalitati precum Menuhin, Bejart sau Toynbee) a absolvit Institutul de Arte Plastice din Bucuresti. In perioada 1965-1968, a beneficiat de o bursa la Accademia di Romania din Roma. Incepand cu 1955, a participat...   (158 afisari)
Cineasti spanioli la debut
In perioada 16-23 martie, la Cinemateca Romana (Sala Eforie) ruleaza o serie de opt lung-metraje realizate de cineasti spanioli aflati la debut. Selectia, alcatuita de Institutul Cervantes, doreste sa ofere o panorama a tendintelor creative ale acestei noi generatii de regizori (2003-2004). Seria va fi inaugurata in aceasta seara, la orele 19:00, cu filmul "Eres mi heroe", de Antonio Cuadri (foto), in prezenta regizorului si a directorului Institutului Cervantes, Joaquin...   (34 afisari)
Stiri pe scurt
Pretul loialitatii
Astazi, la Sala Oglinzilor din Casa Ionel Plesa, sediul Bibliotecii Franceze Omnia, va avea loc, incepand cu ora 14.00, un dublu eveniment cultural organizat in colaborare cu Editura Scrisul Romanesc. Lansarea romanului "Pretul loialitatii" aparut la Ed. Paula, Deva, va fi insotita de vernisajul expozitiei "Cioran - portrete", ce se va desfasura in prezenta autorilor Daria Dalin si Silviu Barsanu. Amfitrionul si moderatorul intalnirii va fi Marius Ghica. (M.A.)
Baletul...   (108 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Cat ne costa "Principalul" (3721 afisari)
 "300" vs 70 de milioane de iranieni (2394 afisari)
 Cine stie - castiga? (1876 afisari)
 Putin l-a certat pe Abramovici (1779 afisari)
 Povestea decretului pierdut (1433 afisari)
 Romani, vi se pregateste ceva (680 afisari)
 ''Vladutz'' compromite pentru a treia oara securitatea eBay (233 afisari)
 Batalia verbala intre Palate s-a mutat la BBC in "Europa astazi" (102 afisari)
 Curtea de Apel Bucuresti l-a arestat pe omul de afaceri Sever Muresan (91 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02137 sec.