Ziua Logo
  Nr. 3874 de joi, 8 martie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Externe
»  
Premiera romaneasca la Bruxelles
-- ZIUA a lansat, marti, la Bruxelles, editia in limba romana a cartii "De la viziune la realitate. Pe drumul spre unificarea Europei", a presedintelui Parlamentului European, Hans Gert Pottering. Evenimentul s-a desfasurat in prezenta autorului, a ministrului de Externe, Mihai Razvan Ungureanu, a comisarului european Leonard Orban, a academicianului Eugen Simion, a vicepresedintelui Grupului Partidului Popular European si al Democratilor Europeni (PPE-DE) din Parlamentul European, Marian Jean Marinescu, ca si a directorului ZIUA, Sorin Rosca Stanescu, a directorului Editurii ZIUA, Ionel Nicu Sava, ambasadori, sefi de grupuri parlamentare, europarlamentari si a numeroase personalitati.
Miza identitatii politice
Daca ceva incepe sa fie din ce in ce mai strain politicienilor nostri, aceasta este notiunea fundamentala a identitatii politice si apartenentei lor reale la una dintre marile...   (284 afisari)
Corespondenta din Viena
Cititorul-ziarist, viitorul presei
Jurnalistii prezenti la Congresul European al Ziarelor (CEZ), defasurat la Viena, au constatat tendinta presei scrise de a interactiona cat mai mult cu cititorul. Multe dintre ziare folosesc consumatorul de presa pe post de reporter. Odata cu revolutia telefoniei mobile, a blog-ului si a site-ului Youtube.com,...   (148 afisari)      2 comentarii
Moscova, reclamata la ONU de Moldova si Georgia
-- In timp ce Moscova si-a premiat "pacificatorii" rusi din Transnistria, Republica Moldova si Georgia au denuntat, ieri, la ONU, atitudinea manifestata de Rusia fata de liderii regimurilor separatiste de pe teritoriile lor, atragand, totodata, atentia Moscovei ca trebuie sa-si respecte angajamentele asumate pe plan international in privinta retragerii trupelor sale din cele doua tari.
"Practica folosirii de catre institutiile de stat ale Federatiei Ruse a titlurilor de 'ministru' si <<presedinte>> pentru reprezentantii regimului de la Tiraspol, care sunt si cetateni ai Federatiei Ruse,...   (639 afisari)      2 comentarii
Israelul, Iranul si SUA - cele mai nefaste din lume
-- Israelul si Iranul domina topul actorilor internationali cu influenta predominant negativa in lume, urmate indeaproape de SUA si Coreea de Nord, releva un sondaj BBC realizat in 27 de tari.
Situat pe primul loc in aprecierile de influenta predominant negativa, Israelul a obtinut 56% din voturile negative si doar 17% din cele pozitive, fiind urmat, la o diferenta de doua procente, de Iran...   (931 afisari)      19 comentarii
Stiri pe scurt
Iranul fata in fata cu SUA in Irak
Iranul va participa la conferinta internationala privind Irakul, care se va desfasura duminica, la Bagdad, a anuntat ieri ministrul de Externe iranian Manouchehr Mottaki. Delegatia iraniana va fi prima de la Teheran care se va intalni cu oficiali americani dupa 2004. Amenintat cu sanctiunile Consiliului de Securitate al ONU, pentru refuzul sau de a suspenda activitatile de imbogatire a uraniului, Teheranul se afla demult in obiectivul Washingtonului....   (313 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Polemica Liiceanu (13272 afisari)
 Se rupe pisica (3653 afisari)
 Fuga spre Romania (3479 afisari)
 Valetul presedintelui (3428 afisari)
 Tezaurul exista (3071 afisari)
 Kremlinul pregateste o noua doctrina militara (616 afisari)
 Drumuri separate, aceeasi destinatie: Bruxelles (97 afisari)
 Dreamgirls (75 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01300 sec.