Ziua Logo
  Nr. 3872 de marti, 6 martie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
Ultima premiera de la National: titlu incitant, spectacol tern
"Viata mea sexuala"
Juriul Concursului pentru Cea mai buna piesa a anului 2004 (din care facea parte si Sorin Militaru) nu a premiat, probabil, textul lui Cornel George Popa doar pentru titlul atat de promitator. Aproape sigur, insa, cuvinte ca "Viata mea sexuala" si anuntul cu "interzis sub 16 ani" vor atrage serios publicul...   (954 afisari)
"Vis din New York"
Dupa aproape un sfert de veac in care si-a trait "visul american" si a calatorit prin mai toata lumea, pictorul, graficianul si scenograful Dan Cioca a revenit, in 2003, acasa. Dar nu cu mana goala. A expus in numeroase galerii din tara si-n Basarabia, desene, tablouri, litografii si chiar arta abstracta,...   (200 afisari)
Culcer la bara cu Giurgiu
Daca va fi demisa - asa cum a anuntat acum doua zile presedintele Televiziunii Romane (SRTV), Tudor Giurgiu - actuala directoare a Stirilor, Rodica Culcer, intentioneaza sa atace in Justitie decizia de concediere. Culcer considera ca Giurgiu s-a antepronuntat atunci cand i-a anuntat destituirea inainte...   (274 afisari)      1 comentariu
Cantecul de lebada al "Lacului..."
Ultima reprezentatie din aceasta stagiune a baletului "Lacul lebedelor" de Ceaikovski este programat de Opera Nationala Romana din Bucuresti joi (8 martie) la orele 18.30. Acest titlu celebru a fost montat in urma cu 50 de ani, in viziunea lui Oleg Danovski, dar pastreaza numeroase elemente din coregrafia originala realizata de Ivanov si Petipa. Rolurile principale le vor avea Corina Dumitrescu (Odette-Odile), Ovidiu Matei Iancu (Siegfried), Raul Oprea (Rothbart)...   (96 afisari)
Ziua si replica
Conform articolului semnat de Iulia Popovici in ziarul din 28 februarie, intitulat "Au nevoie romanii din Secuime de teatru", am aflat ca Dl. Demeter Andras, directorul Directiei artelor spectacolului din Ministerul Culturii, afirma ca "Teatrul <<Andrei Muresanu>> se afla in atentia ministerului, desi este subordonat autoritatilor locale si, de fiecare data cand a aplicat pentru finantari (e vorba de festivalul de teatru TRANS.FORM@) a primit bani cu toate ca proiectele depuse aveau...   (98 afisari)
Ce citeau romanii acum 68 de ani?
-- Tabla neagra scolara, se albeste
Sunt lucruri de care suntem convinsi ca vor dura in veci.
Ganditi-va la vremea cand mergeati la scoala. Ce vedeti ?... In primul rand, pe domnul profesor, care ia, pe rand, toate fetele, blande sau aspre, tinere sau batrane, palide sau oachese sau roscovane, care au defilat pe dinaintea noastra, la catedra.
Apoi, bancile cu colegi. Iar imediat, la o mai atenta ochire a icoanei aparuta in minte, tabla. Tabla mare, langa care am...   (66 afisari)
Stiri pe scurt
Centenar Eliade la Academie
"Drum spre universalitate" este titlul expozitiei de carte pe care o va deschide maine Academia Romana pentru a marca implinirea a o suta de ani de la nasterea lui Mircea Eliade. Se vor regasi editii diferite ale volumelor scrise de Eliade, dar si carti despre opera si viata acestuia. (L.D.)
Atelier pe model scotian
In intervalul 5-10 martie, la Teatrul National Timisoara are loc un atelier de arta teatrala sustinut de regizorul Scott Johnston, profesor...   (118 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Mormantul lui Iisus ramane Mormantul Invierii (4701 afisari)
 Iliescu ii taie avantul lui Voiculescu (3065 afisari)
 "Nicolae si Elena Ceausescu sunt la Ghencea" (2969 afisari)
 Mortul decide donarea organelor (2751 afisari)
 Ingerul Alro (2233 afisari)
 Traian Basescu avertizeaza ca dosare importante vor fi finalizate (498 afisari)
 Mona Musca a facut politie politica (146 afisari)
 Mana lunga a KGB (145 afisari)
 Voiculescu crede ca pe Tariceanu il paste suspendarea (138 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01473 sec.