Ziua Logo
  Nr. 3866 de marti, 27 februarie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
"Enescu" ubicuu
-- Festivalul se va desfasura, concomitent, in sapte orase * CNN si Euronews vor avea corespondenti speciali acreditati la acest eveniment
Anul acesta Festivalul si Concursul International "George Enescu" (1-23 septembrie) se va desfasura, concomitent in sapte orase - Bucuresti, Iasi, Timisoara, Cluj, Brasov, Bacau, Sibiu - si va beneficia,...   (258 afisari)      1 comentariu
"Imagine reflectata"
Intre 22 si 25 februarie 2007, la Foligno, in Umbria, s-a desfasurat colocviul "L'immagine riflessa. Italiani in Romania e romeni in Italia" (Imagine reflectata. Italieni in Romania si romani in Italia), organizat de Universitatea La Sapienza din Roma, Universitatea Babes-Bolyai din Cluj si de Institutul Italo-Roman de Studii Istorice, in colaborare cu Universitatea din Perugia si sub patronajul unor importante institutii italiene din regiunea Umbria. Au fost de fata la deschidere...   (77 afisari)
Prima istorie a evreimii romane
Fara sa fie istoric titrat, colegul nostru Tesu Solomovici intreprinde o salutara incursiune in lumea istoriei tribului evreiesc asezat - in illo tempore - pe pamanturile dintre Nistru, Tisa si Dunare. Paradoxal, desi numarul traitorilor evrei pe aceste meleaguri ajunsese in preajma celui de-al doilea...   (931 afisari)      1 comentariu
media culpa
TVR cu cod si coada
Dominata de un sir de scandaluri care-i dezvaluie fragilitatea institutionala, televiziunea publica este in mod paradoxal o organizatie suprareglementata. TVR are o lege proprie, are regulament de organizare si functionare, are regulament intern, are Contract Colectiv de Munca, jurnalistii au separat...   (364 afisari)
Ce citeau romanii acum 68 de ani?
"Anglia va iubi pe Voevodul Mihai pentru capacitatea si modestia Sa"
A trecut ceva vreme de cand Suveranul impreuna cu Voevodul Mihai au efectuat o vizita in Anglia, dar ecourile acestei vizite continua si acum in presa engleza.
Ziarele engleze de Luni se ocupa indelung si de persoana Marelui Voevod Mihai, pe care-l prezinta cititorilor englezi in cele mai favorabile culori. Astfel, "Daily Mail" subliniaza ca Mostenitorul Tronului Romaniei este "un tanar de 17...   (150 afisari)
Stiri pe scurt
Devoratori de scurt-metraje
Pe 14 martie se va desfasura la Bucuresti "Noaptea Devoratorilor de Scurt-Metraj", sub genericul "Io pap filme. Tu?". Cu acest prilj vor putea fi vizionate scurt-metraje din SUA, Marea Britanie, Spania si Romania. Pentru regizorii romani lista ramane deschisa pana pe 12 martie. Productia nu trebuie sa depaseasca 15 minute si sa aiba "subiect si predicat". La categoria regizor, isi pot trimite operele si cineastii amatori. Detalii legate de eveniment pot...   (138 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Liicheanu (20148 afisari)
 Sfidarea (4215 afisari)
 Afacerea anticrestina (3293 afisari)
 Ingropati cu acte false (3085 afisari)
 Expertiza psihiatrica pentru Iliescu (2864 afisari)
 Parlamentul discuta suspendarea fara Basescu (387 afisari)
 Pedofil american eliberat conditionat pentru ca a scris o carte (174 afisari)
 'X-treme Eating' (115 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01358 sec.