Ziua Logo
  Nr. 3862 de joi, 22 februarie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
Arhitectura si decoratiuni in palatele si colibele anilor 1875-1925 in Romania
Design de vita nobila
-- "De-a lungul unei jumatati de veac, istoria decoratiei de interior a palatelor regale din Romania a urmat meandrele adaptarii monarhiei la contextul national, fiind martorul fidel al mabitiilor si eforturilor de integrare ale unei familii dinastice cu reala vocatie artistica" (Regele Carol I si Regina Maria - n. red.), concluzioneaza Marian Constantin, autorul cartii-eveniment "Palate si colibe regale din Romania. Arhitectura si decoratia interioara in slujba monarhiei (1875-1925)", tiparita de Editura Compania.
In 256 de pagini - din care un fascicul de fotografii color si alte doua cu imagini alb-negru pe hartie speciala (adica peste o suta de poze in text si 40 pe hartie speciala) -, autorul a reunit texte...   (269 afisari)
Sibiul, insuficient promovat
In cadrul unei conferinte de presa organizate astazi la sediul MCC, ministrul Iorgulescu a aratat ca este nemultumit de modul in care "Sibiu - Capitala Culturala Europeana 2007", un program de "interes national", a fost promovat pana in prezent de televiziunile din Romania, apreciind in acelasi timp...   (189 afisari)
Doua dreptare pe un traseu cultural
-- Pictorul Sorin Dumitrescu si Fundatia Anastasia - cei care si-au asumat misterul "umplerii" cu eveniment cultural a celor cinci locatii din cuprinsul Traseului Cultural strada Pictor Verona - propun edililor metropolei si bucurestenilor cinci dreptare culturale. Acest concept curatorial global a fost ales pentru a fi opus gravei dezordini axiologice cu care se confrunta azi Romania, tulburare a ordinii valorilor care, vorba poetului "face sa nu se mai vada om de persoana".
Dreptarul sau canonul cultural nu reprezinta o interdictie castratoare a libertatii de expresie, ci dimpotriva procedeul de a o mentine libera, corectia providentiala care o fereste de ideologizare. In...   (243 afisari)
Arta si fiasco
-- La Ateneul Roman, marti seara, un public atras de publicitatea intensa si care si-a permis preturile biletelor (150-300 lei), a avut posibilitatea de a asista la un concert in care, in prima parte a evoluat Cornul National de Camera "Madrigal", dirijat de Anna Szabo si de Emanuel Pecingine, iar in partea a doua, marea glorie comerciala a fervorilor generatiilor tinere de prin '80, pianistul Richard Clayderman. Daca spun Ateneul Roman, nu spun si Filarmonica "George Enescu"; aceasta doar a inchiriat sala, drept care nu o putem incrimina pentru nimic.
Corul Madrigal, sub conducerea muzicala a maestrului Marin Constantin, fondatorul si mentorul formatiei, a fost dirijat - pentru muzica renascentista - cu arta extrem de fina si relevanta sonorietate conferite...   (377 afisari)
Stiri pe scurt
Utopii contemporane
Cea de a doua editie a Festivalului de Utopii Contemporane se va derula, incepand de ieri, la UNAgaleria a Universitatii Nationale de Arte Bucuresti. Tema, "Provocare sociala, responsabilizare si joc", este propusa de criticul Alexandra Titu care o considera un bun punct de pornire in dezbaterea privind modurile in care contextul social, ca spatiu aflat intr-un continuu si uneori derutant proces de transformare, dar si ca spatiu al comunicarii prin excelenta,...   (85 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Succesor pentru presedintele recuperator (4847 afisari)
 Dezgropati-l pe Ceausescu! (3993 afisari)
 Femeia-profet cu ochi de aur (2692 afisari)
 S-au porcait in direct (2479 afisari)
 Nick Nolte, nauc prin Beverly Hills (2344 afisari)
 Mircea Rednic: "Sunt dezamagit. Am luat doua goluri din faze fixe, este inadmisibil la acest nivel. Atata putem acum, poate vom reusi mai mult la anul". (280 afisari)
 Paris, je t'aime (Orasul iubirii) (203 afisari)
 Romania microbista in fierbere (134 afisari)
 Printul Harry, militar in Irak (108 afisari)
 Autoritatile de la Tighina ridica un memorial al Armatei Sovietice peste osemintele ostasilor romani (94 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02182 sec.