Ziua Logo
  Nr. 3862 de joi, 22 februarie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
»  
Dezgropati-l pe Ceausescu!
-- ZIUA demareaza o campanie care sa elucideze misterele privind executia si inmormantarea dictatorilor
La 17 ani de la Revolutie, tot mai multe voci sustin ca Nicolae si Elena Ceausescu nu se afla ingropati in Cimitirul Ghencea Civil * Suspiciunile sunt alimentate chiar de catre unele institutii ale statului * Administratia Cimitirelor, Ministerul Apararii si diverse instante de judecata refuza deshumarea celor doi * Gelu Voican Voiculescu, un personaj-cheie implicat in executia si inhumarea fostilor dictatori, a acceptat sa stea de vorba cu ZIUA * El sustine varianta oficiala: Nicolae si Elena au fost inmormantati la Ghencea * Totusi, Voican nu exclude nici posibilitatea ca in momentul de fata mormintele sa fie goale * "Unu la mie exista sanse sa nu se gaseasca nimic", declara Voiculescu care considera ca dezgroparea sotilor Ceausescu in momentul de fata este normala * Cei care doresc sa ne ofere informatii, chiar si sub protectia anonimatului, referitoare la executia si inhumarea sotilor Ceausescu sunt rugati sa ne contacteze la redactie sau la adresa de e-mail ziua@ziua.ro   (3993 afisari)      10 comentarii
Macovei a confiscat reforma in folos propriu
-- Asociatia Magistratilor din Romania (AMR) a protestat fata de acutizarea fenomenului de politizare a justitiei, care a devenit un obiect de disputa intre Executiv si Legislativ. De data aceasta, a spus presedintele AMR, judecatoarea Viorica Costiniu, acuzele si polemicile au capatat o conotatie internationala. Costiniu a acuzat-o pe Monica Macovei si de "veleitarism si amatorism" in incercarea de a confisca reforma justitiei in folos propriu, in dauna muncii a mii de procurori, judecatori si functionari din sistem.
"Identificarea sistemului judiciar din Romania, format din sute de instante, parchete si alte institutii, in care lucreaza mii de oameni, cu peresoana care, vremelnic, ocupa fotoliul ministerial al Justitiei,...   (974 afisari)      10 comentarii
Peles si Pelisor, retrocedate saptamana viitoare
-- Ministrul Culturii si Cultelor, Adrian Iorgulescu a anuntat, ieri, ca saptamana viitoare se va semna decizia de retrocedare a domeniului Peles si a Pelisorului catre Casa Regala a Romaniei. De asemenea, Centrul de Cultura Sinaia va semna decizia de retrocedare a complexelor Stavilari si Ceramica. Ministrul a precizat ca RA-APPS a semnat deja decizia de retrocedare a partii vechi din Palatul Foisor.
"Retrocedarea Pelesului si a Pelisorului se va face direct de catre Ministerul Culturii si Cultelor, in timp ce Stavilari si Ceramica vor fi retrocedate printr-o decizie a Centrului European de Cultura...   (532 afisari)
Vlas ramane in inchisoare
-- Ioana Maria Vlas ramane dupa gratii, ieri judecatorii Curtii de Apel Bucuresti respingand recursul formulat de aceasta impotriva deciziei Tribunalului de mentinere a arestului preventiv, in dosarul FNA. Ea a fost prezenta, ieri, in sala de judecata, dar nu a scos nici un cuvant. A ales un avocat din oficiu si l-a lasat pe acesta sa expuna motivele pentru care ar trebui cercetata in stare de libertate.
Vlas a cerut in repetate randuri instantei sa fie lasata libera, deoarece nu reprezinta un pericol pentru opinia publica, avocata acesteia reamintind de fiecare data ca Vlas s-a predat de bunavoie si a...   (300 afisari)
Stiri pe scurt
Mischie audiat de DNA
Fostul lider al PSD Gorj, Nicolae Mischie, a fost audiat, ieri, de procurorii anticoruptie, in legatura cu o vioara valoroasa pe care ar fi primit-o, in urma cu cativa ani, de la artistul plastic Ovidiu Paraianu. La sfarsitul anului trecut, Ovidiu Paraianu a depus plangere impotriva lui Mischie la Parchetul de pe langa Tribunalul Gorj, insa procurorii si-au declinat recent competenta in favoarea Biroului Teritorial Targu-Jiu al DNA. Paraianu sustine ca i-a...   (283 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Succesor pentru presedintele recuperator (4847 afisari)
 Dezgropati-l pe Ceausescu! (3993 afisari)
 Femeia-profet cu ochi de aur (2692 afisari)
 S-au porcait in direct (2479 afisari)
 Nick Nolte, nauc prin Beverly Hills (2344 afisari)
 Mircea Rednic: "Sunt dezamagit. Am luat doua goluri din faze fixe, este inadmisibil la acest nivel. Atata putem acum, poate vom reusi mai mult la anul". (280 afisari)
 Paris, je t'aime (Orasul iubirii) (203 afisari)
 Romania microbista in fierbere (134 afisari)
 Printul Harry, militar in Irak (108 afisari)
 Autoritatile de la Tighina ridica un memorial al Armatei Sovietice peste osemintele ostasilor romani (94 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01407 sec.