Ziua Logo
  Nr. 3858 de sambata, 17 februarie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
»  
Copiii care fac copii
-- O fata de 13 ani de la Centrul de plasament Codlea (Brasov) a devenit mama de doua saptamani, tatal bebelusului fiind un adolescent de 15 ani, internat in acelasi centru. Potrivit conducerii Directiei pentru Protectia Copilului Brasov (DPC), angajatii Centrului au aflat ca adolescenta este insarcinata cand aceasta era in luna a cincea si au considerat ca este "un eveniment nedorit". Insa, in momentul in care responsabilii din acest centru si DPC au aflat de sarcina nu au anuntat autoritatile competente, mai precis Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului (ANPDC).
Autoritatea este ignorata de directiile judetene
Bogdan Panait, presedintele ANPDC, aflat ieri la o intalnire cu directorii acestor directii din tara, a descoperit acest caz din emisiunile de stiri. "De...   (863 afisari)
     3 comentarii
50% sanse pentru Rosia Montana
-- Ministrul Mediului si Gospodaririi Apelor, Sulfina Barbu, apreciaza ca, in momentul de fata, sansele de emitere a acordului de mediu pentru exploatarea aurifera de la Rosia Montana sunt de 50%, informeaza Mediafax.
Barbu a declarat, ieri, ca ministerul pe care il conduce a transmis toate intrebarile formulate de public titularului de activitate, care are obligatia sa vina cu raspunsuri si solutii concrete la intrebari....   (292 afisari)      2 comentarii
Principele Radu, despre modelul Spaniei
-- Romania va putea sa influenteze benefic o buna parte a continentului, daca se va indrepta cu acelasi dinamism pe calea prosperitatii, cum a facut Spania, apreciaza Principele Radu, reprezentant special al Guvernului Romaniei, la finalul unei vizite oficiale de patru zile, intreprinsa in Peninsula.
"Romanii care traiesc sau lucreaza aici sunt oameni demni si frumosi. Au caracter, sunt buni cetateni, sunt civilizati, au simt al raspunderii si sunt poate primii <<cetateni europeni>> ai Romaniei. S-au...   (541 afisari)      4 comentarii
Speranta pentru diabetici
-- "In Romania, diabetul de tip 2 afecteaza peste 4% din populatie, iar in 2025 procentul va creste la 6-7. Ne confruntam cu o reala problema, mai ales ca 2% din populatie nu este diagnosticata", a afirmat ieri prof. dr. Nicolae Hancu, presedintele Federatiei Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, la prezentarea, in premiera in Romania, a rezultatelor studiului ADOPT - asupra controlului glicemiei la pacientii nou diagnosticati cu diabet zaharat.
Diabetul zaharat de tip 2 este o afectiune cronica, progresiva deseori legata de deces prematur si afecteaza aproximativ 230 de milioane de persoane la nivel mondial, aproape 6% din populatia adulta de...   (603 afisari)
Stiri pe scurt
Impozitul pe imobil, in instanta
Impozitul pentru cladirile si terenurile unde transferul de proprietate se face prin hotarare judecatoreasca va fi stabilit de autoritatile fiscale, pe baza informatiilor transmise de instante in urma unor hotarari judecatoresti definitive si irevocabile. Astfel, instantele vor comunica autoritatii fiscale decizia si documentatia aferenta in termen de 30 de zile de la data hotararii finale. Decizia de impunere este emisa in doua exemplare, din care...   (224 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Prin Elena (4909 afisari)
 "Da, am facut sex cu Ralph Fiennes" (4788 afisari)
 Misiunea lui Iliescu: Reinnoirea socialismului (3976 afisari)
 Cu poalele in cap (3419 afisari)
 Romania europeana ii atrage pe fratii de peste Prut (3153 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.04275 sec.