Ziua Logo
  Nr. 3858 de sambata, 17 februarie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
Doug Wright, castigator al Premiului Pulitzer, a venit in Romania pentru premiera spectacolului "Sunt propria mea sotie"
Nazism, comunism si travestiti
-- Charlotta von Mahlsdorf e numele unui barbat care si-a asumat o viata intreaga identitatea unei femei. Dupa un deceniu de interviuri si iubire, dramaturgul american Doug Wright scenarist de filme de succes si jucat pe Broadway - a transformat povestea Charlottei intr-o drama-monolog; premiata cu Pulitzer-ul anului 2004, piesa se joaca acum in toata lumea. La Bucuresti, primele reprezentatii ale spectacolului vor avea loc astazi si maine, la Teatrul Odeon, in regia lui Beatrice Rancea, autoare a unei alte montari pe un text de Doug Wright, "Marchizul de Sade".
Cum arata, in prima varianta, materialul documentar pornind de la care ati scris piesa?
Aveam un reportofon Sony matusalemic, mai mare ca o palma de om. Cred ca am inregistrat, in total, 22 de casete,...   (412 afisari)
     1 comentariu
Traseu cultural prin Bucuresti
-- Ordinul Arhitectilor din Romania propune in parteneriat cu Fundatia Anastasia un incitant itinerar cultural - Traseul Cultural Pictor Verona. Promotionarea publica a acestui proiect se face prin cinci balize culturale menite sa asigure aterizarea corecta a interesului edililor si a bucurestenilor preocupati de destinul orasului lor.
Prin urmare, Anastasia urmeaza "sa ocupe" cultural cinci locatii timp de zece zile, de pe 20 februarie si pana pe 5 martie. Astfel se vor desfasura, la inceput treptat, iar dupa 23 februarie laolalta,...   (271 afisari)      1 comentariu
media culpa
Sa radem cu juristii de partid
De o vreme incoace mass-media din Romania s-a lansat in ample analize juridice. Sunt luate la puricat Constitutia, legea electorala si articole din Codul Civil sau Penal, dupa caz. Se suspenda sau nu se suspenda, se poate face sau nu referendum, care sunt procedurile, sunt temele chinuitoare care umfla...   (371 afisari)      3 comentarii
Stiri pe scurt
La Multi Ani, Anca!
Cunoscuta actrita Anca Pandrea isi aniverseaza ziua de nastere. De cateva decenii, numele ei este legat de Teatrul de Comedie-Bucuresti, de televiziune si de filmul romanesc, pe care le-a slujit si le slujeste cu talent si devotiune. A jucat sub indrumarea unor regizori importanti, iar generatia de care si-a legat numele, ca absolventa de IATC, este una din varstele "de aur" ale teatrului si filmului nostru. In curand, in viata cuplului Anca Pandrea - Iurie Darie,...   (290 afisari)
     1 comentariu
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Prin Elena (4909 afisari)
 "Da, am facut sex cu Ralph Fiennes" (4788 afisari)
 Misiunea lui Iliescu: Reinnoirea socialismului (3976 afisari)
 Cu poalele in cap (3419 afisari)
 Romania europeana ii atrage pe fratii de peste Prut (3153 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02320 sec.