Ziua Logo
  Nr. 3855 de miercuri, 14 februarie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
Un cvintet artistic inedit expune, dupa Germania si Danemarca, la Bucuresti
"Self-timer" video-fotografic
Cinci tinere artiste finlandeze - Elina Brotherus, Aino Kannisto, Sanna Kannisto, Fanni Niemi-Junkola si Salla Tykk - recunoscute international sunt prezente pentru prima oara intr-o expozitie comuna, oferind astfel publicului o imagine complexa asupra lucrarilor lor de arta fotografica si video. Gazduita...   (407 afisari)
Ortodocsii au un nou sfant: Varlaam al Moldovei
Sinodul Bisericii Ortodoxe Romane a decis ieri canonizarea mitropolitului Varlaam al Moldovei, ierarh care si-a desfasurat activitatea la confluenta secolelor XVI-XVII, raspunzand astfel propunerii Sinodului mitropolitan al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei, a anuntat Patriarhia Romana. Sarbatoarea...   (490 afisari)
Mons, junele matur al dragostei
Festivalul cu cel mai lung stagiu din Belgia, consacrat filmului de dragoste, a ajuns la a 23-a editie. In comparatie cu cele mai longevive, deja clasicizate, Venetia, "batrana doamna", sau Cannes-ul, mereu tanar desi a ajuns sexagenar, Mons-ul poate fi considerat un june matur, care a deprins pretul...   (92 afisari)
Euro-filme obligatoriu la TV
Potrivit deciziei adoptata de Consiliul National al Audiovizualului (CNA), televiziunile licentiate in Romania sunt obligate ca, in termen de trei luni, sa difuzeze cel putin 30-35% filme si seriale europene. Ralu Filip, presedintele CNA, a anuntat de asemenea ca se va incepe o monitorizare lunara a...   (290 afisari)      7 comentarii
Ce citeau romanii acum 68 de ani?
-- Omagiu Familiei Regale britanice (II)
A doua serie de obiecte oferite drept omagiu Familiei Regale britanice de femeile si copiii Romaniei, sunt broderiile dupa vechile izvoare romanesti. Sunt doua "drumuri de masa" pentru Principesa Regala Mary - casatorita cu contele Harewood: sunt pe panza groasa crem complet brodate, una in tonuri calde de ros si fire de aur, alta pe albastru cu fire de argint. Au fost lucrate de femeile din Valcea. In aceeasi categorie de...   (70 afisari)
Stiri pe scurt
Gellu Naum in limba germana
La cinci ani de la plecarea lui Gellu Naum la cele vesnice Editura Urs Engeler Editor din Basel (Elvetia)/Weil am Rhein (Germania) a publicat primul volum de opere complete Gellu Naum in limba germana - "Pohesie. Smtliche Gedichte" (decembrie 2006). Dan Matei, presedintele Fundatiei "Gellu Naum", precizeaza ca: "Volumul, avand 853 de pagini, cuprinde toate cele 31 de cicluri de poeme ale lui Gellu Naum, de la <<Drumetul incendiar>> din 1936, pana la...   (121 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Ralph Fiennes, sex in toaleta avionului (4059 afisari)
 Macovei indezirabila (3774 afisari)
 Hotii de la cablu (2975 afisari)
 Cade Macovei (2921 afisari)
 Romania, incoltita de la Rasarit (2363 afisari)
 Cainii rosii ataca Lisabona (139 afisari)
 Jandarmii romani, acuzati de moartea celor doi protestatari albanezi (98 afisari)
 Premierul asteapta raspunsul Curtii Constitutionale (80 afisari)
 Parlamentul European a adoptat raportul Fava (69 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.03455 sec.