Ziua Logo
  Nr. 3851 de vineri, 9 februarie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
La Tescani se picteaza de 30 de ani Iluminari
"De cativa ani vad, in preajma Tescanilor, pictori lucrand in peisaj, <<sur le vif>>. Unii, rapizi, intreprinzatori, cu aerul de a exercita fara emotie un mestesug bine stapanit. Altii, cautand <<motivul>>, privind indelung, cu capul lasat intr-o parte si cu ochii stramtati, pomul sau pajistea din fata:...   (435 afisari)      1 comentariu
   (228 afisari)
Rusii aduc noul "Terorism" la Bucuresti
Cei mai jucati dramaturgi rusi din lume, dupa Cehov, fratii Presniakov vin in Romania unde vor asista duminica, 11 februarie, la reprezentatia cu piesa "Terorism", regizata de Gianina Carbunariu. Oleg si Vladimir Presniakov au devenit cunoscuti la nivel mondial in 2003, atunci cand piesa "Terorism" a...   (246 afisari)      1 comentariu
"Manon Lescaut" revine
Recenta premiera a Operei Nationale din Bucuresti, "Manon Lescaut" de Puccini, s-a bucurat de distributii de prestigiu, incepand cu tenorul bulgar Kamen Chanev care a sustinut in 5 februarie si rolul Des Grieux la Staatsoper din Viena, marcand astfel debutul sau absolut pe acea scena chiar cu rolul interpretat in productia ONB. In spectacolul din 9 februarie personajul va fi interpretat de un alt tenor invitat, Daniel Magdal, absolvent al Academiei de arta din Iasi si care...   (72 afisari)
"Media culpa" in carte
"Am reflectat de multe ori la afirmatia prietenului meu, profesorul american Peter Gross, ca presa romaneasca postdecembrista s-a comportat mai degraba ca un caine de vanatoare decat ca un caine de paza al democratiei. Intre timp, in 16 ani, peisajul canin s-a diversificat: a aparut pudelul de cabinet,...   (160 afisari)
Stiri pe scurt
"Momaia", one-Urs show
De la orele 19.30, va avea loc maine seara, la Teatrul Nottara din Capitala (sala "George Constantin), premiera cu spectacolul "Momaia", adaptare dramatica de Nicolae Urs dupa "Despre efectul daunator al tutunului" de A.P. Cehov. Protagonist, Nicolae Urs. (L.I.)
Artisti clujeni la New York
Sase tineri artisti clujeni - Adrian Ghenie, Ciprian Muresan, Cristi Pogacean, Serban Savu, Miklos Szilard si Gabriela Vanga - vor expune la Galeria David Nolan din...   (154 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Jocul la sacrificiu (3360 afisari)
 Groparul Directiei Generale Anticoruptie (3015 afisari)
 Copilul Laviniei Sandru ingrijoreaza femeile democrate (2880 afisari)
 Ciudateniile arhitectonice ale lumii (2827 afisari)
 Blestemul familiei O'Neal (2717 afisari)
 Basescu vrea sa vorbeasca Parlamentului, Opozitia spera sa nu vina cu ''smecherii'' (572 afisari)
 Anna Nicole Smith a fost gasita moarta seara trecuta, intr-o camera de hotel (366 afisari)
 Richard Branson ofera 25 de milioane de dolari celui care va salva planeta de la supraincalzire (153 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01307 sec.